Η Kia θα συστηθεί εκ νέου μέσω του Plan S και του νέου λογότυπού της


Η κορεάτικη εταιρεία θα αποκτήσει μια πιο σύγχρονη εικόνα και λογότυπο και θα δώσει έμφαση στα ηλεκτρικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: KIA
  • 27/10/2020

Η Kia έχει το τελευταίο χρονικό διάστημα πατήσει γκάζι σε όλες τις αγορές αλλά κυρίως σε αυτή των ΗΠΑ, που είναι ιδιαίτερα σημαντικά, με μια πληθώρα νέων μοντέλων. Το πιο σημαντικό της βήμα θα ακολουθήσει την επόμενη χρονιά και όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Ho Sung Song θα ονομάζεται Plan S.

Σύμφωνα λοιπόν με ένα ρεπορτάζ του Automotive News ο Song θέλει η Kia να γίνει πιο δυναμική, πιο στιλάτη και πιο καινοτόμος. Ταυτόχρονα θα δώσει έμφαση στα ηλεκτρικά μοντέλα με στόχο τουλάχιστον 11 EV το 2025. Για το σκοπό αυτό θα επενδύσει περισσότερα από 25 δις δολάρια.

Τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της Kia θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του ομίλου Hyundai ειδικά για την ηλεκτροκίνηση, η οποία ονομάζεται E-GMP (Electric-Global Modular Platform) και θα αποτελεί μια καλή και οικονομικά προσιτή βάση. Έτσι η Hyundai υπολογίζει πως το 2025 το 20% των πωλήσεών της θα αντιστοιχεί στα ηλεκτρικά της μοντέλα, ποσοστό το οποίο το 2029 θα είναι ακόμα πιο υψηλό.

Η εκ νέου σύσταση της Hyundai θα συνοδευτεί και από ένα καινούργιο λογότυπο που είχε παρουσιαστεί το 2019 σε ένα εικονικό πρωτότυπο και του χρόνου θα το δούμε και σε μοντέλο παραγωγής. Το καινούργιο σήμα δεν θα έχει το οβάλ περίγραμμα όπως τώρα, ενώ συνολικά θα είναι σαφώς πιο μοντέρνο από το υπάρχον.