Η Klassen κάνει τη Rolls Royce Cullinan κυριολεκτικά γιγάντια


H επιμηκυμένη Rolls Royce Cullinan των περίπου 6,40 m και των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ κινείται στα όρια της υπερβολής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 8/10/2018

To SUV της Rolls Royce, η Cullinan, είναι πραγματικά ιδιαίτερα μεγάλη, μιας και το μήκος της φτάνει τα 5,341 μέτρα. Από ότι φαίνεται όμως υπάρχουν κάποιοι που θέλουν ακόμα κάτι παραπάνω. Αυτούς λοιπόν αναλαμβάνει να τους καλύψει η γερμανική εταιρεία μετατροπών Klassen. H οποία ειδικεύεται στις επιμηκύνσεις πολυτελών μοντέλων, είτε πρόκειται για λιμουζίνες σαν τηn Μercedes-Maybach S-Class είτε για μεγάλα SUV. Όπως η G-Class της Mercedes, η Bentley Maybach ή το Range Rover Autobiography.

Στην περίπτωση της Cullinan λοιπόν προστέθηκαν μεταξύ των τροχών επιπλέον 1.016 mm, όλα στο χώρο που αντιστοιχεί στου πίσω επιβάτες. Έτσι το συνολικό μήκος έφτασε ούτε λίγο ούτε πολύ τα 6,36 m και τι μεταξόνιο τα εντυπωσιακά 4.300 και κάτι mm. Η αύξηση αυτή έχει σα συνέπεια τους αχανείς κυριολεκτικά χώρους για όσους κάθονται πίσω και τον περιορισμό, για να μην πούμε ελαχιστοποίηση, των δυνατοτήτων κίνησης πέρα από την άσφαλτο.

Παράλληλα η Rolls Royce Cullinan που επιμελείται η Klassen είναι θωρακισμένη επιπέδου 7 -το κορυφαίο επίπεδο προστασίας 9 χρεώνεται επιπλέον- και ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διαχωριστικό για το χώρο του οδηγού μέχρι ηχοσύστημα B&O και αισθησιακό φωτισμό LED. Η τιμή της είναι 1,8 εκατομμύρια ευρώ, σχεδόν εξαπλάσια δηλαδή της στάνταρ Cullinan που όπως και η επιμηκυμένη κινείται και αυτή από τον V12 των 6,75 lt.