H κόντρα των γερμανικών station wagons (Video)


Τι θα συμβεί όταν στηθούν στην αφετηρία ένα Audi RS6 Avant, μία BMW M5 Touring και μία Mercedes-AMG E55 Wagon από τη δεκαετία τού 2000; Ποιος θα είναι ο νικητής και γιατί;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΠΗΓΗ: CARWOW.
  • 16/5/2021

Συνήθως, σε αυτές τις περιπτώσεις βλέπουμε μια «κόντρα» (στην ευθεία) σύγχρονων αυτοκινήτων και εσχάτως αμιγώς ηλεκτροκίνητων ή συνδυασμού ηλεκτροκίνητου με κάποιο όχημα που έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ωστόσο, πώς θα ήταν εάν γινόταν το ίδιο με οχήματα του παρελθόντος τα οποία ήταν κορυφαία στην εποχή τους και αποτελούσαν σημείο αναφοράς τότε; Και για να γίνει περισσότερο ενδιαφέρον το θέμα, τι θα συνέβαινε εάν αυτά είχαν station wagon αμάξωμα;

Σε αυτά τα ερωτήματα απάντησαν οι συντελεστές του διαδικτυακού καναλιού «Carwow». Για να το επιτύχουν, στράφηκαν στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αντιπαραθέτοντας ένα Audi RS6, μία BMW M5 Touring και μία Mercedes-AMG E55 Wagon.

Το RS6 Avant είχε τον 5.0 TFSI V10 κινητήρα μέγιστης ισχύος 586 PS και μέγιστης ροπής 650 Nm, σύστημα τετρακίνησης (quattro) και αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. H BMW M5 Touring εφοδιαζόταν με τον πεντάλιτρο, ατμοσφαιρικό, V10 κινητήρα μέγιστης ισχύος 507 PS και μέγιστης ροπής 520 Nm, ήταν πισωκίνητη και είχε αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων.

Τέλος, η τρίτη της συγκεκριμένης «παρέας», η Mercedes-AMG E55 Wagon, είχε τον χωρητικότητας 5,4 λίτρων V8 κινητήρα ο οποίος διέθετε σύστημα «Kompressor» (όπως ονόμαζε η εταιρεία το σύστημα μηχανικής υπερτροφοδότησης). Η μέγιστη απόδοσή του ήταν 481 PS και η μέγιστη ροπή του 700 Nm. To αυτοκίνητο ήταν πισωκίνητο και είχε αυτόματο κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Φυσικά, η τετρακίνηση και η απόδοση του κινητήρα στο Audi τού έδινε πλεονέκτημα έναντι των υπόλοιπων δύο. Πόση ήταν η διαφορά και ποιος κέρδισε τελικά σε αυτόν τον ιδιότυπο αγώνα; Η συνέχεια στο παρακάτω βίντεο. 

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.