Η κορυφαία BMW 1 θα είναι η υβριδική Μ140e με 400 PS


Ανάμεσα στα εξηλεκτρισμένα μοντέλα που προγραμματίζει η BMW βρίσκεται και ένα που παρουσιάζει ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/8/2019

Η BMW θα προχωρήσει πολύ γρήγορα σε ότι αφορά τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της και ο στόχος της είναι τα 25 μοντέλα του είδους μέχρι και το 2023. Και αν αυτό είναι κάτι που έχει εξαγγελθεί από τη γερμανική εταιρεία που θέλει και πάλι να πάει στην πρώτη γραμμή στο συγκεκριμένο τομέα το νέο είναι πως υπάρχει ένα μοντέλο μεταξύ αυτών που ξεχωρίζει.

Πρόκειται για την M140e, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η πιο ισχυρή εκδοχή της καινούργιας σειράς 1 και θα ανήκει στη γκάμα των M Performance μοντέλων. Εδώ λοιπόν ο τετρακύλινδρος turbo των 2.000 cc και των 306 PS της M135i xDrive θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 60 kW, με αποτέλεσμα η συνδυαστική απόδοση να φτάνει τα 400 PS και τα 500 Nm.

Το υβριδικό σύστημα πρόωσης θα περιλαμβάνει φυσικά και μπαταρία, η οποία με 35 kWh θα είναι ασυνήθιστα μεγάλη για PHEV. Ο λόγος είναι για να μπορεί η M140e να καλύψει καθαρά ηλεκτρικά από 80 έως και πάνω από 120 km, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Μόναχο. Ταυτόχρονα οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο κινητήρας θα μπορούσε να έχει και σύστημα ψεκασμού νερού για βελτίωση της οικονομίας του.