H κορυφαία Corvette Zora θα είναι twin-turbo υβριδική με 1.000 PS!


Η Chevrolet θέλει να γράψει ένα χρυσό κεφάλαιο στην πορεία της νέας κεντρομήχανης Corvette.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/4/2020

Και για αυτό το λόγο θα παρουσιάσει μια top εκδοχή με την ονομασία Zora. Έως τώρα η Chevrolet έχει παρουσιάσει την βασική έκδοση με 502 PS. Ωστόσο μια πρόσφατη διαρροή μας επιβεβαιώνει πως αναμένουμε την Ζ06 με τους 650 PS, την Grand Sport με τους 600 PS και την ZR1 με τους 850 PS.

Πάντα με τον V8 να δίνει το παρόν (με 5,5 lt χωρητικότητα εκτός της GS που θα έχει 6,2) και στην τελευταία έκδοση να έχει και διπλή υπερτροφοδότηση. Όλα τα παραπάνω μοντέλα θα τα δούμε σταδιακά μέσα στην επόμενη τετραετία κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των οπαδών του αμερικανικού supercar.

Ωστόσο, τα πλάνα των Αμερικανών δεν σταματούν εκεί αλλά στην υβριδική Zora όπου ο V8 θα έχει και διπλό turbo ώστε η ισχύς να ξεπερνά τα 1.000 άλογα και η ροπή να βρίσκεται πάνω από τα 1.300 Nm! Το σύστημα πρόωσης θα βασίζεται στον εξηλεκτρισμένο V8 με ενσωματωμένο ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Ωστόσο, τους εμπρός θα κινεί και ένας δεύτερος ηλεκτροκινητήρας.

Αφενός για να προσφέρει την συνδυασμένη ισχύς και αφετέρου για να διασφαλίζει τετρακίνητο κράτημα. Άλλωστε με τόση δύναμη να περνά μόνο στον πίσω άξονα τα πράγματα θα ήταν πολύ ζόρικα για οποιοδήποτε οδηγό μίας κεντομήχανης Corvette. Πάντως θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιες από αυτές της Corvette θα μπορούν να πάρουν και "έγκριση" για την αυστηρή περί ρύπων ευρωπαϊκή αγορά.