H Lamborghini Countach LPI 800-4 συναντά τους «προγόνους» της στον δρόμο (video)


O «παππούς», ο «πατέρας» και ο «γιος» της οικογένειας Countach, βγήκαν πρώτη φορά μαζί βόλτα στην ιταλική εξοχή. Δείτε το video που δημοσίευσε η Lamborghini.

  • 27/1/2022

Μέχρι σήμερα την είχαμε θαυμάσει μέσα από στατικές φωτογραφίες που είχε δώσει στη δημοσιότητα η εταιρεία από την Sant’Agata. Πλέον έφτασε η στιγμή να την χαζέψουμε και στους δρόμους με την Lamborghini Countach LPI 800-4 να βγαίνει βόλτα στην ιταλική εξοχή, έχοντας στο πλευρό της τους δύο πρόγονους της: την LP 400 και την 25th Anniversary.

Προφανώς η επιλογή των μοντέλων δεν έγινε τυχαία αφού μέσα από την ταυτόχρονη εμφάνισή τους στο φακό τονίζονται οι σχεδιαστικές διασυνδέσεις αλλά και οι επιτακτικές -λόγω εποχής- διαφοροποιήσεις. Η Countach LP 400 ακολουθεί μια πιο καθαρή γραμμή, ενώ η 25th Anniversary έχει υποδεχτεί όλα εκείνα τα βοηθήματα που απογειώνουν την αεροδυναμική της.

Θυμίζουμε πως η τελευταία πρόταση της Countach διαθέτει έναν V12 κινητήρα των  6.5 λίτρων, ικανό να παραγάγει 769 PS, ενώ ένας μικρός ηλεκτροκινητήρας 34 PS έρχεται να βοηθήσει στο έργο του. Με αυτό το κινητήριο σύνολο και τετρακίνηση, τα 100 km/h από στάση έρχονται σε 2.8 sec, τα 200 km/h σε 8.6 sec και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 360 km/h. Η παραγωγή της θα περιοριστεί στις 112 μονάδες, καθεμία θα κοστίζει 2.000.000€ (χωρίς φόρους) ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους μήνες.

Δείτε το video με τις τρεις Countach...