H Lamborghini έφτασε τις 11.000 Huracan και τις 8.000 Aventador


Οι δουλειές πηγαίνουν καλά για όλους τους κατασκευαστές super sport μοντέλων και η Lamborghini φυσικά και δεν αποτελεί την εξαίρεση.

  • 20/7/2018

H ιστορική ιταλική εταιρεία γιόρτασε πριν λίγες ημέρες την παραγωγή της υπ’ αριθμόν 8.000 Aventador και της υπ’ αριθμόν 11.000 Huracan. Η πρώτη είναι μια Aventador S Roadster χρώματος Grigio Telesto η οποία θα παραδοθεί σε έναν Ιάπωνα πελάτη της μάρκας και η δεύτερη μια Huracan σε Blue Nethuns για έναν Ιταλό αγοραστή.

Τα νούμερα αυτά είναι ιδιαίτερα υψηλά και σχεδόν αδιανόητα πριν από μερικά χρόνια, κυρίως σε ότι αφορά το κορυφαίο και βέβαια πιο ακριβό μοντέλο της μάρκας, την Aventador. Ενδεικτικό είναι πως η προκάτοχός της, η εξίσου εντυπωσιακή Murcielago είχε κατασκευαστεί μέχρι και τις 11 Μαΐου του 2010 που ολοκληρώθηκε η παραγωγή της, σε μόλις 4.099 μονάδες. Σχεδόν τις μισές δηλαδή από την Aventador, η οποία φυσικά θα εξακολουθεί να παράγεται.

Σε ότι αφορά τη Huracan δεν έχει πιάσει ακόμα τα νούμερα της προκατόχου της Gallardo, που με συνολικά 14.022 μονάδες είναι το απόλυτο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, best seller της Lamborghini. Χαρακτηριστικό είναι πως οι Gallardo, όταν σταμάτησε η παραγωγή τους το Νοέμβριο του 2013, αντιπροσώπευαν παραπάνω από τις μισές Lamborghini που είχαν κατασκευαστεί από το 1963.