H Lamborghini εξελίσσει το LMDh πρωτότυπο αγωνιστικό της


Η Lamborghini Squadra Corse, το αγωνιστικό τμήμα της ιταλικής εταιρείας, ανακοίνωσε ότι άρχισε την εξέλιξη του πρωτότυπου από το οποίο θα προκύψει το όχημα με το οποίο θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής από το 2024.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/5/2022

Η Lamborghini θα συμμετέχει στην καινούργια κατηγορία «LMDh» («Le Mans Daytona hybrid») την οποία σύστησε η FIA και η οποία αφορά στις αγωνιστική έκδοση hypercar μοντέλων των εταιρειών που θα λάβουν μέρος σε αυτή. 

Η αρχή γι’ αυτή την κορυφαία κατηγορία οχημάτων θα γίνει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της επόμενης χρονιάς. Μεταξύ άλλων, οι ομάδες που θα λάβουν μέρος σε αυτή θα συμμετέχουν στον φημισμένο αγώνα «24 Ώρες του Le Mans», καθώς και στις «24 Ώρες της Daytona» και στις «12 Ώρες του Sebring».

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης για την έναρξη εξέλιξης του αγωνιστικού πρωτότυπο της Lamborghini για τον θεσμό αλλά και της συμμετοχής της ομάδας σε αυτόν από το 2024, ο κ. Stephan Winkelmann, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας δήλωσε σχετικά: «Αυτό το βήμα προς το υψηλότερο επίπεδο αγώνων είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία μας. Θα αναμετρηθούμε με τους καλύτερους, στα πιο απαιτητικά πεδία.

»Το γεγονός αυτό, αφενός θα προσδώσει καλύτερη οπτική στο επιτυχημένο πρόγραμμά μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και αφετέρου θα μας επιτρέψει, επίσης, να δοκιμάσουμε μελλοντικές τεχνολογίες: τα LMDh αγωνιστικά πρωτότυπά μας θα γίνουν το πιο εξελιγμένο εργαστήριό μας σε τέσσερις τροχούς, το οποίο θα βρίσκεται σε δημόσια θέα».