H Lamborghini γίνεται 60 ετών και το γιορτάζει με ένα εντυπωσιακό ρεκόρ στο Silverstone


Οι εορτασμοί της Lamborghini για τα 60ά της γενέθλια συνεχίζονται, με τους Ιταλούς να καταρρίπτουν ένα πολύ σημαντικό ρεκόρ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 4/5/2023

Η Lamborghini ταξίδεψε στο Silverstone για τους εορτασμούς των 60 ετών από την ίδρυσή της, αλλά και την επίσημη παρουσίαση του πρώτου της υβριδικού μοντέλου, της Lamborghini Revuelto. Το υβριδικό «τέρας» των Ιταλών ήταν το εφαλτήριο και το σημείο έναρξης μίας ιδιαίτερα εντυπωσιακής πορείας, η οποία αποτελείτο από 382 οχήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό ρεκόρ για την ιταλική φίρμα, αφού δεν έχουν ξαναϋπάρξει τόσα αυτοκίνητα ταυτόχρονα σε μία πίστα. Οι Lamborghini ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς το Northamptonshire, όπου βρίσκεται η πίστα του Silverstone, από τις 11 αντιπροσωπείες της εταιρείας στο Ην. Βασίλειο.

Καταφθάνοντας στην πίστα, τις υποδέχτηκαν τα υψηλά στελέχη της Lamborghini: Ο διευθύνων σύμβουλος, Stephan Winkelmann, ο τεχνικός διευθυντής, Rouven Mohr, ο επικεφαλής σχεδιασμού, Mitja Borket, κι ο υπεύθυνος του τμήματος marketing, Federico Foschini παρουσίασαν τη Lamborghini Revuelto στους καλεσμένους, ξεκινώντας τη μέρα με τον πιο κατάλληλο τρόπο.

Τα 382 οχήματα ξεχύθηκαν στην πίστα, σχηματίζοντας μία παρέλαση με ιστορικό πρόσημο. Επικεφαλής αυτής της παρέλασης τέθηκαν οι οδηγοί αγώνων της ομάδας της Lamborghini, Squadra Corse, δημιουργώντας μία «θάλασσα» από χρώμα.

Στην πίστα βρέθηκαν και πολλά κλασσικά μοντέλα της Lamborghini, τα οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά. Ανάμεσα σε αυτά, πόζαραν κι οι 400 GT, Miura, Espada, Countach, Diablo και LM 002.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ονομάστηκε Lamborghini Day UK κι ήταν μέρος των εορτασμών για τα 60 χρόνια επιτυχιών. Αντίστοιχες εκδηλώσεις ξεκίνησαν να λαμβάνουν χώρα σε διάφορες γωνιές του κόσμου τον περασμένο Ιανουάριο, με πρώτη εξ αυτών να ολοκληρώνεται στο «σπίτι» της Lamborghini στην Sant'Agata Bolognese. Επρόκειτο για μία έκθεση ονόματι 'The Future Began In 1963', η οποία έγινε στο μουσείο της Lamborghini. Αμέσως μετά έλαβε χώρα η Lamborghini Day Japan, ενώ η «περιοδεία» των Ιταλών θα ολοκληρωθεί στην κεντρική πλατεία της Bologna, Piazza Maggiore, όπου 150 οχήματα της φίρμας αναμένεται να δώσουν το παρόν στις 28 Μαΐου.