Η Lamborghini ξεπούλησε ως τα μέσα του 2024!


Η Lamborghini διανύει μία εξαιρετικά κερδοφόρα περίοδο στην ιστορία της, καθώς ανακοίνωσε πως έχει κλείσει με τις παραδόσεις νέων οχημάτων της ως τα μέσα του 2024.

  • 9/11/2022

Το εργοστάσιο της Sant'Agata βρίσκεται σε ανοδική πορεία σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις και τα έσοδα το τελευταίο διάστημα.

Αυτό πιστοποιείται κι από το γεγονός ότι κατά το πρώτο 9μηνο του 2022, έφτασε τις 7430 πωλήσεις, με την Urus να παραμένει το πιο δημοφιλές όχημα στην γκάμα της, με 4834 παραδόσεις.

Τώρα, ο CEO της εταιρείας, Stephan Winkelmann, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο FOX Business πως το πρόβλημα είναι όχι η έλλειψη ζήτησης, αλλά η αδυναμία κάλυψης αυτής:

«Έχουμε μία περίοδο αναμονής 18-19 μηνών για να παραδοθεί ένα νέο όχημα. Πουλάμε περισσότερα αυτοκίνητα από αυτά που μπορούμε να παραγάγουμε.»

Κατά τον Winkelmann, η κατάσταση θα αρχίσει να εξομαλύνεται το 2023, όταν θα μπουν στην γκάμα της εταιρείας οι αντικαταστάτες των Aventador και Huracan.

Για το πρώτο όχημα, που θα φέρει υβριδικό V12 κινητήρα, η Lamborghini έχει ήδη λάβει 3000 προπαραγγελίες.

Τέλος, ο Winkelmann τόνισε πως οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς και τα γενικότερα ζητήματα στην προμήθεια υλικών δεν έχει επηρεάσει την παραγωγή της εταιρείας:

«Είναι μία συνεχής πρόκληση, αλλά μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε την παραγωγή στα ίδια επίπεδα, αν όχι να την αυξήσουμε και λίγο.

«Κι ο πόλεμος στην Ουκρανία μας επηρέασε λίγο στην αρχή, γιατί συνεργαζόμαστε με έναν προμηθευτή που έχει έδρα στη χώρα, αλλά χάρη στις προσπάθειές του έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα και αποφύγαμε τυχόν καθυστερήσεις.»