Η Lamborghini παρουσιάζει την έκθεση "Lamborghini Countach: Future Is Our Legacy"


Η έκθεση της ιταλικής φίρμας λαμβάνει χώρα στο Μουσείο Wolfsonian κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Τέχνης Art Basel Miami. 

  • 9/12/2021

Με την ευκαιρία της Έκθεσης Τέχνης Art Basel Miami, η Lamborghini  παρουσιάζει την έκθεση "Lamborghini Countach: Future Is Our Legacy" στο Μουσείο Wolfsonian-FIU σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ιταλίας. Στην καρδιά της συνοικίας Art Deco στο Miami Beach, η γκαλερί του δεύτερου ορόφου του Μουσείου έχει μεταμορφωθεί έτσι ώστε οι επισκέπτες να βιώνουν την ολιστική προσέγγιση της Lamborghini  στη βιωσιμότητα και τη σχεδιαστική εξέλιξη της μάρκας μέσω της εμβληματικής Lamborghini Countach.

Μια Lamborghini CountachLP 5000 QV του 1986 είναι στο επίκεντρο της προσοχής της γκαλερί, καθώς οι επισκέπτες ταξιδεύουν στην έκθεση ξεκινώντας με μια ιστορία των μοντέλων Countach, έχοντας την ευκαιρία να δουν τα vintage σκίτσα, τη γωνιά της βιωσιμότητας και ολοκληρώνοντας την εμπειρία με εικόνες της νέας Lamborghini Countach LPI 800-4.

Η τελευταία Countach LPI 800-4 είναι ένα δεύτερο βήμα μετά τη Lamborghini Sian προς τον υβριδισμό, έναν από τους φιλόδοξους στόχους της στρατηγικής “Direzione Cor Tauri”, στοχεύοντας σε 50% λιγότερες εκπομπές CO2 έως το 2025 με μια πλήρως plug-in υβριδική σειρά μοντέλων, και την πρώτη πλήρως ηλεκτρική Lamborghini που ακολουθεί στο δεύτερο μισό αυτής της δεκαετίας.

Η υβριδική Lamborghini Countach LPI 800-4, που αποκαλύφθηκε το 2021 στην 50ή επέτειο της αρχικής LP 500, συνδυάζει την πρωτοποριακή υβριδική τεχνολογία με την καρδιά του V12 κινητήρα της ιταλικής φίρμας.

«Φέρνοντας το παρελθόν στο παρόν, αυτή η έκθεση καταδεικνύει πώς η Lamborghini έχει προχωρήσει σταθερά πέρα ??από αυτό που είναι δυνατό και εξακολουθεί να το κάνει σήμερα με ένα φιλόδοξο σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση», δηλώνει ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Automobili Lamborghini. «Με την πρωτοποριακή σχεδίαση και τη μοντέρνα αισθητική που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της Lamborghini, το Art Basel Miami είναι το τέλειο περιβάλλον για να απεικονίσουμε αυτό το ταξίδι και έχουμε το προνόμιο να εκθέτουμε σε ένα τόσο διάσημο μουσείο όπως το The Wolfsonian-FIU».

Μαζί με την Countach LPI 800-4, στην Έκθεση Art Basel Miami βρισκόταν και η Huracán STO στον Κήπο των Γλυπτών του Ινστιτούτου Σύγχρονης Τέχνης του Miami.