H Lamborghini προγραμματίζει ενιαίο με την Urus


Αγώνες ενιαίου με την Urus. Αυτό είναι το πλάνο της Lamborghini και το αγωνιστικό της SUV ονομάζεται ST-X.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/11/2018

Η Squadra Corse, το αγωνιστικό τμήμα της Lamborghini είχε φαίνεται πολύ δουλειά τον τελευταίο καιρό, μιας και εκτός από την SC18 παρουσίασε και την Urus ST-X. Σε μορφή πρωτοτύπου αλλά που δεν διαφέρει μάλλον και πολύ από το κανονικό αγωνιστικό.

Και αυτό γιατί η Urus ST-X θα είναι η αγωνιστική εκδοχή του SUV της ιταλικής εταιρείας, με το οποίο έχει σκοπό να οργανώσει αγώνες ενιαίου για τους πελάτες της, όπως κάνει και άλλωστε και με την Huracan. Το ενδιαφέρον εδώ είναι, πέρα από το… αγωνιστικό SUV, πως οι αγώνες αυτοί θα περιλαμβάνουν και πίστα αλλά και διαδρομές off road.

Οπτικά η Urus ST-X διαφέρει από τις απλές από το καπό της από ανθρακονήματα με τις θυρίδες εξαερισμού τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τις ζάντες των 21 ιντσών με το κεντρικό μπουλόνι που συνδυάζονται με λάστιχα της Pirelli αλλά και την καινούργια εξάτμιση με τις εξαγωνικές απολήξεις.

Οι μηχανικοί της Lamborghini έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στη μείωση του βάρους της ST-X, που είναι κατά 25% μικρότερο σε σχέση με αυτό του μοντέλου παραγωγής. Αυτό έχει σα συνέπεια ο bi-turbo V8 των 4.000 cc και των 650 PS να εξασφαλίζει ακόμα καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τη στάντρα Urus. H οποία βέβαια κάθε άλλο παρά αργή είναι, μιας και το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,6 δεύτερα και η τελική της ταχύτητα ξεπερνά τα 300 km/h.