Η Lamborghini SC20 είναι ένα όπλο… ανοιχτού διαμετρήματος!


H νέα αποκάλυψη των Ιταλών αφορά σε ένα one-off μοντέλο τύπου speedster που κουβαλά στην πλάτη του έναν V12.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: LAMBORGHINI
  • 16/12/2020

Σύμφωνα με την Lamborghini αυτό είναι το δεύτερο από τα δύο one-off πρότζεκτ του αγωνιστικού της τμήματος Squadra Corse συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά και τα γονίδια των εμβληματικών Diablo VT Roadster, Aventador J, Veneno Roadster και Concept S.

Δίχως να ξεχνάμε την αγωνιστική Huracan GT3 Evo από την οποία προέρχονται οι εισαγωγές στο καπό, μήτε την Essenza SCV12 με τα υπέροχα πλαϊνά της. Οι Ιταλοί έχουν πάρει στοιχεία ακόμη και από την Scian για την μια και μοναδική SC20 που έχει και άδεια να κυκλοφορεί στους δρόμους,

Η επιλογή του λευκού χρώματος του speedster αμαξώματος εναλλάσσεται πολύ όμορφα με τις γαλάζιες λεπτομέρειες και ρίγες (όπως στα πλαϊνά, στην αεροτομή, στους καθρέπτες κ.α.), ενώ εκτείνονται μέχρι και στο εσωτερικό (στα μπάκετ καθίσματα, στο τιμόνι, στο ταμπλό κ.α.). Αυτός ο συνδυασμός αποτελεί επιλογή του ιδιοκτήτη της SC20. Για την τιμή, φυσικά δεν ρωτάμε!

Από εκεί και πέρα η δύναμη των 770 PS και η ροπή των 720 Nm πηγάζει από τον γνωστό ατμοσφαιρικό V12 χωρητικότητας 6,5 lt. Είναι το μηχανικό σύνολο που έχει «φορεθεί» από τις ειδικές εκδόσεις της Aventador και συγκεκριμένα την SVJ. Εννοείται πως υπάρχει τετρακίνηση με επτάρι κιβώτιο ISG και λάστιχα Pirelli P Zero Corsa.