Η Lamborghini συνεχίζει να πουλάει σαν... τρελή σπάζοντας όλα τα ρεκόρ


Μέχρι και τον Ιούνιο του 2022 οι Ιταλοί είχαν διαθέσει περισσότερα από 5.000 μονάδες και πλέον ετοιμάζονται να σπάσουν το περυσινό κορυφαίο ρεκόρ στην ιστορία τους. 

  • 1/7/2022

Όσοι παρακολουθούν τα οικονομικά αποτελέσματα των αυτοκινητοβιομηχανιών θα γνωρίζουν ότι η περυσινή χρονιά ήταν η κορυφαία σε πωλήσεις στην ιστορία της Lamborghini διαθέτοντας συνολικά 8.405 οχήματα και σημειώνοντας αύξηση 13% σε σχέση με τους αριθμούς τους 2020.

Αυτές οι επιδόσεις δεν ήταν μια... φωτοβολίδα αλλά δείχνουν να έχουν συνέχεια αφού η ιταλική εταιρεία συνεχίζει και φέτος τις υψηλές πτήσεις και όλα δείχνουν ότι για ακόμα μία χρονιά θα σπάσει όλα τα ρεκόρ και ο πήχης θα ανέβει ακόμα πιο ψηλά.

Ο CEO Stephan Winkelmann στο πλαίσιο της αποκάλυψης της Huracan Tecnica στη Βαλένθια, αναφέρθηκε στην πορεία των πωλήσεων για το 2022 σημειώνοντας πως μέχρι τον Μάιο είχαν καταγραφεί 4.197 ενώ αν προστεθεί και ο Ιούνιος τότε ο αριθμός είναι μεγαλύτερος των 5.000.

Για να μπορέσει κάποιος να αντιληφθεί την έκρηξη στις πωλήσεις που έχει σημειώσει η Lamborghini αρκεί να σκεφτεί πως το 2018 είχε διαθέσει συνολικά 5.750 αυτοκίνητα! Όλα δείχνουν ότι το 2022 θα είναι ακόμα μια χρονιά ρεκόρ για τις πωλήσεις της εταιρείας, με το πενταψήφιο νούμερο να μην δείχνει και τόσο μακρινό.

Ο προγραμματισμός της εταιρείας για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνει την παρουσίαση μιας facelift έκδοσης της Urus στο Pebble Beach τον Αύγουστο, την αποκάλυψη τον Δεκέμβριο της off-road έκδοσης της Huracan που θα βασιστεί πάνω στο concept Sterrato, ενώ το 2023 θα δούμε και τα πρώτα υβριδικά μοντέλα της.