H Lamborghini θα παρουσιάσει υβριδικό hyper car


Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις νέες εκπομπές ρύπων και κατά συνέπεια την υβριδική τεχνολογία. Ούτε καν η Lamborghini.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/6/2018

H Lamborghini έχει περιλάβει στα άμεσα πλάνα της την παρουσίαση ενός υβριδικού hyper car, το οποίο θα μοιάζει με τον εντυπωσιακό πρωτότυπο Terzo Millenio. Όχι βέβαια απόλυτα αλλά θα υιοθετεί κάποια στοιχεία του. Προς το παρόν ο εσωτερικός κωδικός εξέλιξής του είναι ο LB48H, όπου το L σημαίνει φυσικά Lamborghini και το H hybrid, ενώ αυτό που θα διατηρηθεί είναι η τοποθέτηση του συστήματος πρόωσης στο κέντρο του αμαξώματος, σύμφωνα άλλωστε και με την παράδοση της μάρκας.

Το υβριδικό σύστημα θα υποβοηθά τον V12 των 6.500 cc της Aventador, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, στην έκθεση στο Παρίσι το 2014 είχε παρουσιάσει το plug-in υβριδικό πρωτότυπο Asterion. Στην ερώτηση γιατί δεν προχώρησε σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο η απάντηση είναι πως με την ηλεκτροκίνηση δεν μπορούν ακόμα να εξασφαλιστούν συνεχώς οι απαραίτητες επιδόσεις.

Η υβριδική Lamborghini θα έχει και ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt που θα χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων και για τον έλεγχο της ανάρτησης, κάτι που άλλωστε κάνουν ήδη τόσο οι Bentley όσο και η Audi, που φυσικά ανήκουν και αυτές στον όμιλο της Volkswagen. Η υβριδική Lamborghini θα κατασκευαστεί σε 63 αντίτυπα, με την παραγωγή να ξεκινά στα τέλη της χρονιάς. Όσο για την τιμή υπολογίστε περίπου από 2,5 εκατομμύρια δολάρια.