Η Lamborghini Urus απέκτησε και κινέζικο κλώνο


Μάθε τέχνη και μην την αφήνεις. Για τους Κινέζους η τέχνη αυτή είναι η αντιγραφή γνωστών μοντέλων κάθε είδους. Ακόμα και της Urus.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/6/2018

Οι Κινέζοι και τους αρέσει η Lamborghini Urus αλλά δεν έχουν τις 488.000 δολάρια που κοστίζει εκεί για να την αγοράσουν έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο που της μοιάζει. Καλύτερα που της μοιάζει πολύ, μια και πρόκειται για τον κλώνο της στην κυριολεξία. Άλλωστε η παραγωγή αντιγράφων, όχι μόνο αυτοκινήτων είναι ένα τομέας στον οποίο οι Κινέζοι και διέπρεψαν και εξακολουθούν να διαπρέπουν.

Η κινέζικη Lamborghini Urus λοιπόν ονομάζεται C60 Hyosow και κατασκευάζεται από την εταιρεία Huansu Auto, που ανήκει στον όμιλο της BAIC. Ο οποίος μεταξύ άλλων συνεργάζεται και με τη Mercedes. Η βάση του V60 Hyosow είναι ένα πλαίσιο, μάλιστα πρόκειται για ένα πιο παλιό της BAIC, ενώ σε σχέση με τη Lamborghini είναι λίγο πιο μικτή -το μεταξόνιό της είναι σχεδόν 19 cm μικρότερο. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε καθόλου τους Κινέζους να εξελίξουν και μια ακόμα πιο οικογενειακή επταθέσια έκδοση -η Urus είναι τετραθέσια- πέρα από τη στάνταρ πενταθέσια.

Όσο για τον κινητήρα που κινεί το C60 Hyosow είναι ο μισός σε σχέση με τον V8 των 4.000 cc της Urus: τετρακύλινδρος με 2.000 cc και 195 PS, που είναι σχεδόν το 30% των 650 PS της Lamborghini. Από την άλλη και η τιμή της βασικής έκδοσης του κινέζικου αντίγραφου είναι ένα μικρό ποσοστό αυτής του ιταλικού πρωτότυπου, μιας και είναι 15.000 δολάρια.