Η Lamborghini Urus Performante είναι ένα «θηρίο» για κάθε τερέν (photos-video)


Η Lamborghini Urus Performante έκανε το επίσημο ντεμπούτο της την προηγούμενη εβδομάδα στην πίστα της Vallelunga στη Ρώμη, ενώ εντυπωσίασε και στο χωμάτινο οδόστρωμα, με τη νέα λειτουργία 'Rally'.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ-VIDEO: LAMBORGHINI
  • 22/10/2022

Η Lamborghini αποκάλυψε και επίσημα στα μέλη του Τύπου τη νέα έκδοση της Urus Performante, με το εντυπωσιακό SUV των Ιταλών να κυριαρχεί σε πίστα και χώμα.

Το ντεμπούτο της έγινε στην πίστα της Vallelunga στη Ρώμη, ενώ η Performante κατέχει πλέον το ρεκόρ της ταχύτερης ανάβασης του Pikes Peak στην κατηγορία των SUV παραγωγής. Το Super SUV έκανε χρόνο 10:32:064, 17 sec ταχύτερο από την προηγούμενη κορυφαία επίδοση.

Η Lamborghini λάνσαρε την Performante ως τη «διαβολική» έκδοση της Urus, καθώς η ισχύς της είναι 666 hp (675 PS), όμως αυτό δεν αποτελεί απλά μία κίνηση marketing. Η Performante απέδειξε την παντοδυναμία της, τόσο στην πίστα, όσο και στο χώμα, όντας πλέον ένα SUV παντός καιρού και τερέν.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η Urus Performante διαθέτει την καλύτερη αναλογία βάρους-ισχύος, ενώ ο αεροδυναμικός σχεδιασμός βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Φέρει ποικίλες λειτουργίες οδήγησης, συμπεριλαμβανομένης της νέας λειτουργίας 'Rally', η οποία μετατρέπει την Performante σε ένα off-road «θηρίο».

Τα 675 PS ιπποδύναμης μεταφράζονται σε ταχύτητα, καθώς το SUV των Ιταλών έχει τελική ταχύτητα306 km/h και κάνει τα 0-100 km/h σε μόλις 3,3 sec.

Η Lamborghini επέλεξε την Vallelunga και τους δρόμους της Ρώμης για το ντεμπούτο της Performante επειδή η συγκεκριμένη πίστα ήταν αυτή που φιλοξένησε και την πρεμιέρα της Urus το 2018, αποκτώντας ιδιαίτερη σημασία τια την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία. Η Urus έχει αποτελέσει ένα από τα πιο επιτυχημένα σε πωλήσεις οχήματα της εταιρείας, με πάνω από 21.000 μονάδες να έχουν πωληθεί από την κυκλοφορία της έως και σήμερα.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την Urus S, το διάδοχο της αρχικής Urus, που θα την αντικαταστήσει στα επόμενα χρόνια. 

Η Lamborghini εξόπλισε την Performante αποκλειστικά με ελαστικά τηςPirelli, χρησιμοποιώντας τη σειρά P Zero για τροχούς 20, 22 και 23 ιντσών, ενώ δημιούργησε σε συνεργασία με την Pirelli μία ειδική σειρά semi-slick ελαστικών κατασκευασμένων για πίστα, ονόματι P Zero Trofeo R, η οποία σχεδιάστηκε με γνώμονα τα χαρακτηριστικά των SUV.

Το επιτυχημένο και άκρως αγριεμένο SUV της Lamborghini ολοκλήρωσε το ντεμπούτο του καταλαμβάνοντας τους δρόμους της Ρώμης, κάνοντας μία φωτογράφιση στα πιο ιστορικά και σημαντικά μνημεία της πόλης.

Δείτε το ντεμπούτο της «διαβολικής» Urus Performante: