Η Lamborghini Urus Performante «πετάει» στο Hockenheimring - Ποιο μοντέλο ξεπέρασε (video)


Η Lamborghini Urus Performante πατάει πίστα στο Hockenheim και εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της.

  • ΦΩΤΟ: Sport Auto / YouTube
  • 24/5/2023

Η Lamborghini Urus ήρθε ως ένα από τα SUV υψηλών επιδόσεων των τελευταίων ετών - και φυσικά η έκδοση Performante ήρθε για να κάνει το βήμα παραπάνω σε διάφορους τομείς, κι ας βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το «ταπεινό» VW Touareg.

Οι ικανότητές του φαίνονται όχι μόνο σε ανώμαλες επιφάνειες αλλά και σε κλασικές πίστες, όπως φάνηκε κι από το νέο βίντεο του περιοδικού Sport Auto στο YouTube.

Οι άνθρωποι του περιοδικού πήραν την Urus Performante για μία βόλτα στο Hockenheimring, και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακό.

Το θηριώδες SUV ολοκλήρωσε έναν γύρο σε 1 λεπτό και 55,8 δευτερόλεπτα, γεγονός που το καθιστά ένα δέκατο πιο αργό από την Porsche 911 Carrera T, αλλά 1,1 δευτερόλεπτα πιο γρήγορη από την 718 Cayman GTS 4.0.

Αυτή η επίδοση την καθιστά το ταχύτερο SUV που έχει δοκιμάσει το γερμανικό Μέσο στην εν λόγω πίστα, αν και φυσικά απέχει αρκετά από τη McLaren Senna που έγραψε τον συνολικά ταχύτερο χρόνο, με 1 λεπτό και 49 δευτερόλεπτα.

Υπενθυμίζεται πως η Urus Performante αποδίδει 666 PS και 850 Nm ροπής από τον 4λιτρο, V8 κινητήρα με τα δύο turbo που διαθέτει κάτω από το καπό. Με αυτές τις επιδόσεις, μπορεί να κάνει τα 0-100 km/h εντός 3,3 sec, και τα 0-200 km/h εντός 11,5 sec

Δείτε το σχετικό βίντεο: