Η Lamborghini Urus ST-X θα παρουσιαστεί φέτος, ενώ η υβριδική αργεί ακόμα


ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ URUS ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/1/2020

Το πρωτότυπό της παρουσιάστηκε το 2018, ενώ φέτος θα παρουσιαστεί η έκδοση παραγωγής της, αν μπορούμε βέβαια να πούμε κάτι τέτοιο για ένα αυτοκίνητο που προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τις πίστες. Ο λόγος για την Lamborghini Urus ST-X που σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ιταλικής εταιρεία θα παρουσιαστεί στον τελικό του 2020 Lamborghini Super Trofeo, στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου στην πίστα του Misano στην Ιταλία. Όπου θα διοργανωθεί και ένας αγώνας επίδειξη με Urus ST-X, ενώ την επόμενη σαιζόν θα ακολουθήσει το πρωτάθλημα.

Η Urus ST-Χ δεν θα έχει διαφοροποιήσεις στον κινητήρα σε σχέση με τη  στάνταρ έκδοση του super sport SUV. Έτσι και εδώ οι V8 των 4.000 cc με τα δύο turbo θα αποδίδει 650 PS και 850 Nm, ενώ η πρόκληση για τους μηχανικούς είναι η μείωση του βάρους. Όχι κατά μερικές δεκάδες κιλών αλλά κατά εκατοντάδες, καθώς στόχος είναι περίπου τα 550 kg, έτσι ώστε το συνολικό βάρος να είναι στα 650 kg.

Και ενώ η Urus ST-X έχει μπει στην τελική της ευθεία η plug-in υβριδική της έκδοση θα καθυστερήσει ακόμα. Ο λόγος είναι πως οι μηχανικοί της ιταλικής εταιρείας πρέπει να διευκρινίσουν αφενός τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί η διαθέσιμη ηλεκτρική ενέργεια και αφετέρου πως θα διαφοροποιείται από τα άλλα μοντέλα του ομίλου VW που χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία και το ίδιο πλαίσιο.