H Lancia επανασχεδιάζει το Ypsilon


Η Lancia κάνει δοκιμές με ένα καμουφλαρισμένο Ypsilon με σκοπό να προσφέρει ένα σύγχρονο αυτοκίνητο στους φίλους της, εντός Ιταλίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 22/9/2020

Οι πληροφορίες από την Ιταλία θέλουν τους ανθρώπους της Lancia να κάνουν δοκιμές με ένα καμουφλαρισμένο Ypsilon το οποίο έχει κρυμμένα τα αισθητικά χαρακτηριστικά του στο εμπρός μέρος του. Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, η ιταλική εταιρεία θα προσπαθήσει να διατηρήσει στην εμπορική επικαιρότητα το μοναδικό μοντέλο της, το οποίο πωλείται μόνο στην ιταλική αγορά. Θυμίζουμε ότι από το 2017 η Lancia έπαψε να αντιπροσωπεύεται εκτός της γειτονικής μας χώρας, καθώς η επιχειρηματική πορεία της ήταν κακή. Ήδη, από τον Ιούλιο του 2014 ο αείμνηστος κ. Sergio Marchionne, τότε Διευθύνων Σύμβουλος της FIAT Chrysler Automobiles, είχε προαναγγείλει την αναστολή λειτουργίας της εταιρείας, λέγοντας: «Καταλάβαμε ότι η μάρκα της Lancia δεν προκαλεί τον θαυμασμό εκτός Ιταλίας. Επίσης, πλέον, δεν έχει κληρονομιά στην Ευρώπη, ούτε στις ΗΠΑ».

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές αναλυτικές πληροφορίες που να αφορούν στο Ypsilon με το οποίο πραγματοποιούνται οι δοκιμές. Ωστόσο, υπό το πρίσμα συγχώνευσης της FCA με τον Όμιλο PSA, ενδεχομένως να δημιουργηθεί και η καινούργια γενιά του μοντέλου, εάν κριθεί ότι υπάρχει ζήτηση γι’ αυτό στην ευρωπαϊκή αγορά (καταρχάς). Ωστόσο, αυτό δεν είναι άμεσα ορατό. Θυμίζουμε ότι η Lancia παρουσίασε το Ypsilon το 1995. Το 2011 παρουσιάστηκε η τρίτη γενιά του η οποία ανανεώθηκε σχεδιαστικά του 2015.