Η Lancia Stratos κλείνει μια θέση στο μέλλον


Η Lancia μπορεί να μην περιλαμβάνεται στα πλάνα του ομίλου FCA, αυτό ωστόσο δεν απαγορεύει σε κανέναν να ονειρεύεται την επιστροφή της Stratos στη γραμμή παραγωγής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: SHANE BAXLEY
  • 25/10/2019

Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε και η τελευταία που ένας σχεδιαστής αναλαμβάνει να εξασφαλίσει μια θέση στο μέλλον της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας σε ένα αυτοκίνητο που έχει γράψει τη δική του χρυσή σελίδα στο κεφάλαιο που τιτλοφορείται «Μηχανοκίνητος αθλητισμός».

Ο λόγος για την Lancia Stratos και τη σχεδιαστική αποτύπωση ενός φουτουριστικού τετράτροχου το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει τον διάδοχό της.

Το σχεδιαστικό project ανήκει στον Shane Baxley, ο οποίος στο παρελθόν μάς έχει χαρίσει ουκ ολίγες συγκινήσεις.

Αυτήν τη φορά ο Αμερικανός σχεδιαστής αξιοποίησε ως αφετηρία την περίφημη Lancia Stratos Zero η οποία αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1970 στην έκθεση αυτοκινήτου στο Τορίνο χωρίς παρόλα αυτά να περάσει ποτέ στη γραμμή παραγωγής.

Η εντυπωσιακή Lancia Stratos Zero επανήλθε στο προσκήνιο της επικαιρότητας σχεδόν 20 χρόνια αργότερα όταν και εμφανίστηκε στην ταινία Moonwalker που πρωταγωνιστούσε ο Michael Jackson, χωρίς βέβαια αυτό να αλλάξει τη μοίρα της.

Σήμερα είναι η σειρά του Shane Baxley να δώσει συνέχεια στον θρύλο της Lancia Stratos Zero, δημιουργώντας ένα ψηφιακό… σκαρίφημα το οποίο όλοι μας θα θέλαμε να δούμε κάποια στιγμή να περνά στην παραγωγή έστω και με τα σήματα κάποιο άλλου – εν ενεργεία κατασκευαστή.