Η Land Rover εξελίσσει το «αόρατο» καπό!


Μια πρωτοποριακή ψηφιακή τεχνολογία για να «βλέπει» ο οδηγός τα εμπόδια που κρύβει το καπό.

  • 11/4/2014

Μια πρωτοποριακή τεχνολογία για την εκτός δρόμου οδήγηση, με την ονομασία «Transparent Bonnet» (διαφανές καπό), εξελίσσει η Land Rover. Πρόκειται για μια ψηφιακή τεχνολογία που επιτρέπει στον οδηγό -ειδικά κατά την κίνηση σε χωματόδρομο και ανωφέρεια- να βλέπει τα εμπόδια που είναι κρυμμένα κάτω από το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου.

Ο οδηγός, με αυτή την τεχνολογία, «βλέπει» το δρόμο μέσα από το καπό, με τη βοήθεια μιας κάμερας που βρίσκεται στη γρίλια του αυτοκινήτου. Η εικόνα της κάμερας προβάλλεται μέσω head-up display ακριβώς στο οπτικό πεδίο του οδηγού που βρίσκεται το καπό.

Με αυτό τον τρόπο, ο οδηγός μπορεί να δει και να αποφύγει τα εμπόδια που σε άλλη περίπτωση δεν θα έβλεπε και επιπλέον να δει τη γωνία των εμπρός τροχών του και να αποκτήσει μια πιο σφαιρική αντίληψη για το χειρισμό που απαιτείται, ειδικά σε ένα στενό ή δύσβατο σημείο.

Η Jaguar Land Rover θα παρουσιάσει την τεχνολογία «Transparent Bonnet» με το πειραματικό πρωτότυπο Discovery Vision Concept στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, στις 16 Απριλίου 2014. Το πρωτότυπο Discovery Vision ενσωματώνει πολλά από τα σχεδιαστικά και τεχνολογικά στοιχεία που θα εφαρμοστούν στα Land Rover παραγωγής των επόμενων ετών.

Ο διευθυντής Έρευνας και Τεχνολογίας της Jaguar Land Rover, Dr. Wolfgang Epple, εκτίμησε ότι τα επόμενα 25 χρόνια θα είναι τα πιο συναρπαστικά και παραγωγικά της ιστορίας της αυτοκίνησης και ότι θα γίνουν τεράστια βήματα στην οικολογική πρωτοτυπία, στην ασφάλεια και στην ικανότητα των οχημάτων.