Η Land Rover γιορτάζει τα 70 χρόνια του Defender με μία πολύ... special έκδοση


Το τμήμα της εταιρίας που αναλαμβάνει την παραγωγή κάποιων παλαιότερων εκδόσεων κατασκεύασε 150 κλασικά Defender με κινητήρα 5 λίτρων και απόδοση 405 ίππων.

  • 17/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: LAND ROVER

Ένα από τα πιο αρχετυπικά τετρακίνητα στην ιστορία, το Land Rover Defender γιορτάζει τα 70 χρόνια της ιστορίας του. Και η εταιρία, για την ακρίβεια το τμήμα Land Rover Classic Division, το οποίο αναλαμβάνει την παραγωγή κάποιων ειδικών εκδόσεων, αποφάσισε να βγάλει στην αγορά 150 μονάδες από το κλασικό Defender.

Πριν λοιπόν την εμφάνιση του εντελώς νέου μοντέλου μέσα στην χρονιά, οι φανατικοί φίλοι της εταιρίας έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν ένα κλασικό μοντέλο αλλά σε πολύ... special προδιαγραφές. To Defender Works όπως ονομάζεται εφοδιάζεται με έναν V8 κινητήρα 5 λίτρων, με απόδοση στα 405 άλογα και ροπή στα 515 Nm. 

Mε βάση αυτά τα νούμερα, οι επιδόσεις του είναι καταιγιστικές για τα δεδομένα αυτού του τύπου των οχημάτων, με το 0-100 να έρχεται σε 5,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα -υπεραρκετά για Defender- 170 km/h.

Η συγκεκριμένη έκδοση εφοδιάζεται με ένα κιβώτιο ΖF οκτώ σχέσεων αυτόματο, το οποίο μάλιστα διαθέτει και sport πρόγραμμα, αναβαθμισμένα φρένα και ανάρτηση, καθώς και έξτρα τροχούς 18 ιντσών με 265/65R17 ελαστικά παντός εδάφους.

Υπάρχουν επιλογές σε οχτώ χρώματα για το αμάξωμα, οι κλασικές αλουμινένιες χειρολαβές και η τάπα βενζίνης, καθώς και η ένδειξη Defender με μεγάλα γράμματα στο εμπρός καπό. Αναβαθμισμένα είναι και τα φώτα τα οποία περιλαμβάνουν bi-LED λαμπτήρες.

Στο εσωτερικό όλο το ταμπλό, τα εσωτερικά των θυρών, και τα καθίσματα της Recaro είναι επενδεδυμένα με Windsor δέρματα, ενώ υπάρχει και ένα σύστημα infotainment αποκλειστικά σχεδιασμένο από την Land Rover Classic.

To αυτοκίνητο παράγεται στις δύο κλασικές του εκδόσεις μεταξονίου, με το τρίθυρο «κοντό» να έχει τιμή εκκίνησης στην Βρετανία που πλησιάζει τα 190.000 ευρώ.