Η Lexus επιμένει υβριδικά


Αυτή τη στιγμή η Lexus διαθέτει έξι υβριδικά μοντέλα στην γκάμα της και παρά την κάπως άτονη παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά η ιαπωνική μάρκα παίζει δυνατά στις ΗΠΑ και στην Ασία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 17/7/2018

Σε μία πρόσφατη θέση της απέναντι στην ηλεκτροκίνηση η Lexus θεωρεί κάπως πρόωρη όλη αυτή την έκρηξη που έχει δημιουργηθεί για τα EV (κυρίως στην Ευρώπη με αποστροφή στα diesel). Για αυτό το λόγο θα επενδύσει ακόμη περισσότερο στην υβριδική της τεχνολογία και να την επεκτείνει ακόμη και στις εκδόσεις F των μελλοντικών της μοντέλων. H δήλωση έρχεται από τον πρόεδρο της εταιρίας Yoshihiro Sawa ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως η υβριδοποίηση όλων των Lexus θα κάνει την μάρκα πιο ανταγωνιστική απέναντι στους Γερμανούς κατασκευαστές.

«Μια λύση για ένα γνήσιο F GT μοντέλο είναι η προσθήκη ενός ηλεκτροκινητήρα σε έναν δυνατό βενζινοκινητήρα δίνοντας μία μοναδική αίσθηση. Δεν έχουμε κολλήσει στους V8 ή στους V10 και στο διπλό turbo» είπε στο βρετανικό Auto Express ο Sawa ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως κάποιοι βιάζονται να λανσάρουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Εδώ να πούμε πως η Lexus έχει παρουσιάσει το UΧ crossover (με δίλιτρο μοτέρ μπροστά και ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα), αλλά δίχως ακόμη να έχει δώσει το πράσινο φως για την παραγωγή του πρώτου της EV.