Η Lexus ετοιμάζει τα ολοκαίνουργια ES και CT


Προς τα τέλη του μήνα σηκώνει αυλαία η έκθεση της Κίνας και εκεί θα παρουσιαστεί η νέα μεγάλη λιμουζίνα της Lexus που θα αντικαταστήσει το GS. Το μικρότερο CT θα ακολουθήσει σε περίπου δύο χρόνια και με ηλεκτρική crossover έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/4/2018

H παρουσία της Lexus στην ευρωπαϊκή αγορά (και ειδικότερα στην ελληνική) μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρή, αλλά στις δύο μεγαλύτερες αγορές του κόσμου το πολυτελές σήμα της Toyota είναι από τα πιο καθιερωμένα. Έτσι, οι Ιάπωνες προετοιμάζονται για το ντεμπούτο της νέας γενιάς ES και προς το παρόν έχουν δώσει στην δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία που βλέπετε με την χαρακτηριστική τεράστια μάσκα.

Ωστόσο θεωρείται σίγουρο πως το νέο ES, που θα προχωρήσει στην 7η γενιά του, θα βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA της Toyota. Κάτι που σημαίνει το νέο ES θα είναι προσθιοκίνητο σε αντίθεση με το GS που θα αντικαταστήσει. Κάτι που ίσως να μην αποδειχτεί θετικό στην πορεία του μεσαίου premium σεντάν της μάρκας μιας και η Lexus έχει καθιερωθεί με την κίνηση στον πίσω άξονα και απέναντι στα BMW 5, Mercedes E-Class και Jaguar XF. Φυσικά αυτό μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα αφού τα επίσης ανταγωνιστικά Audi A6 και Volvo S90 έχουν κατά βάση την κίνηση μπροστά.

Τα διακριτικά ES θα τα δούμε και στην Ευρώπη αφού το νέο μοντέλο της Lexus θα αντικαταστήσει το GS (όπως είπαμε). Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρχει ένας νέος V6 3.5 με 300 PS που θα συνδυάζεται με νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (αντί για 6 που είχε το GS). Η τετρακίνηση θα είναι προαιρετική, ενώ αργότερα θα εμφανιστεί και δίλιτρη υβριδική έκδοση.

Όσο για το μικρότερο CT τα σχέδια της Lexus είναι στοχευμένα περισσότερο στην Ευρώπη αφού η νέα γενιά πέρα από την κλασική υβριδική έκδοση θα έχει και μία καθαρά ηλεκτρική. Και εδώ η πλατφόρμα TNGA θα είναι η βάση με το υβριδικό σύστημα να έχει τις δύο εκδοχές που είδαμε και στη νέα γενιά Toyota Auris και με βασικό συστατικό τον βενζινοκινητήρα των 1.800 cc. Μάλιστα, η νέα γενιά CT θα περιλαμβάνει και μία crossover εκδοχή που πιθανότατα θα ονομάζεται UX και θα την δούμε σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα.