H Lexus και πάλι στην κορυφή της αξιοπιστίας για το 2021


Η ετήσια έρευνα της J.D. Power's που δημοσιεύτηκε για το 2021 φέρνει και πάλι την Ιαπωνική εταιρία στην πρώτη θέση σε ότι αφορά την αξιοπιστία των αυτοκινήτων της

  • 20/2/2021

Για 32η χρονιά δημοσιεύτηκε και φέτος η λίστα της J.D. Power's η οποία μας δίνει την κατάταξη των εταιριών με βάση την αξιοπιστία των μοντέλων τους στις ΗΠΑ. 

Στην έρευνα αναγράφονται ο αριθμός των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν ανά 100 οχήματα μέσα στους προηγούμενους 12 μήνες σε αυτοκίνητα τα οποία έχουν στην κατοχή τους οι πρώτοι ιδιοκτήτες τους τα τελευταία τρία χρόνια (δηλαδή συμμετέχουν μοντέλα του 2018).

Η έρευνα καλύπτει 177 συγκεκριμένα προβλήματα χωρισμένα σε διάφορες ομάδες, όπως για το σύστημα ήχου/Infotainment/Navigation, τον κινητήρα/μετάδοση, το αμάξωμα, το σαλόνι, την κατάσταση του εξοπλισμού, την οδηγική εμπειρία, την λειτουργία του κλιματισμού, τα καθίσματα κ.λπ.

Το πρώτο εύρημα που προκύπτει είναι ότι ο μέσος όρος των ζημιών είναι στο 121, ο οποίος είναι ο χαμηλότερος στην ιστορία αυτής της έρευνας, και αρκετά κάτω από το 134 που ήταν πέρσι.

Σε ότι αφορά τις εταιρίες, η Lexus ήρθε στην πρώτη θέση με 81 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, κατακτώντας την κορυφή για 9η φορά τα τελευταία δέκα χρόνια. Η Porsche ήταν δεύτερη με 86 προβλήματα, και η ΚΙΑ τρίτη με 97 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, με πολύ κοντά την Toyota στα 98 προβλήματα. 

Οι ευρωπαϊκές premium μάρκες ήταν περίπου στον μέσο όρο ή και λίγο κάτω, ενώ στην τελευταία θέση ήταν η Land Rover με 244 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα. Τέλος σε ότι αφορά την Tesla, η κατάταξή της είναι ανεπίσημη καθώς η εταιρία δεν έδωσε την έγκρισή της για να καταχωρηθούν στοιχεία από 15 Πολιτείες. 

Πάντως η έρευνα συμπεριλαμβάνει 756 Tesla από τις υπόλοιπες Πολιτείες, με την εταιρία να μην τα πηγαίνει καθόλου καλά, τερματίζοντας στην 30 από τις 33 θέσεις, με 176 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.