Η Lexus μπορεί να παρουσιάσει το BX με βάση το Toyota Yaris Cross


Σε περίπου τρία χρόνια η γκάμα των SUV της Lexus μάλλον θα ξεκινά κάτω από τις 30.000 ευρώ. Με το BX.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/5/2020

Από την πρεμιέρα του Lexus UX το 2018 δεν έχουν περάσει καλά-καλά δύο χρόνια και τότε οι υπεύθυνοι της μάρκας πολυτελείας της Toyota δήλωναν πως τα πλάνα τους δεν περιλαμβάνουν ένα ακόμα πιο μικρό SUV. Με τιμή κάτω από το όριο των 30.000 ευρώ.

Βέβαια πριν από δύο χρόνια δεν υπήρχε καν βάση παρά μόνο στο χαρτιά, ενώ τώρα υπάρχει και δεν είναι άλλη από το καινούργιο SUV της Toyota, το Yaris Cross. Που από τη στιγμή που θα είναι η εισαγωγή στη γκάμα των SUV της Toyota γιατί να μην είναι και για τη Lexus; Προσαρμοσμένο φυσικά στο στυλ και τη φιλοσοφία της;

Βασικό στοιχείο της εικόνας του θα ήταν η μάσκα αλά Lexus και το χρώμιο στα σημείο που το Yaris Cross έχει είτε μαύρα διακοσμητικά είτε στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ προκειμένου να έχει και ένα διαφορετικό πιο σπορ χαρακτήρα θα μπορούσε να έχει και μια πιο μικρή απόσταση από το έδαφος.

Αλλαγές δεν αναμένονται ούτε στο σύστημα πρόωσης, που θα είναι και εδώ υβριδικό με τον νέο τετρακύλινδρο των 1.500 cc να συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και αν αποδίδουν και οι δύο μαζί 116 PS. Μάλιστα η συνδυαστική αυτή απόδοση δεν πρόκειται να είναι μεγαλύτερη ούτε σε μια πιο σπορτίφ έκδοση F Sport. Το νέο μικρό Lexus είναι πιθανό το δούμε το 2023.