Η Lexus θα έχει το 2020 τέσσερα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα στους δρόμους του Τόκιο


Τα τέσσερα ειδικά μετασκευασμένα Lexus LS θα διαθέτουν αυτόνομη τεχνολογία τετάρτου επίπεδου και θα δοκιμαστούν στην καθημερινότητα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/11/2019

Η κίνηση στους δρόμους της ιαπωνικής πρωτεύουσας είναι από τις χειρότερες παγκοσμίως και φυσικά πρόκειται για ένα εξαιρετικό πεδίο συλλογής δεδομένων και στοιχείων αναφορικά με την αυτόνομη και ημιαυτόνομη κίνηση. Το επίπεδο 2 της οποίας βρίσκει κατά κύριο λόγο εφαρμογή σε εθνικές οδούς. Προκειμένου λοιπόν να σημειωθεί πρόοδος στο συγκεκριμένο τομέα η Lexus θα έχει συνολικά τέσσερις μετασκευασμένες λιμουζίνες LS που από τον Ιούλιο του 2020 θα κυκλοφορούν στο προάστειο Odaiba του Τόκιο.

Προκειμένου να μπορούν να συγκεντρωθούν στοιχεία και δεδομένα για την αυτονομία 4ου επιπέδου που θα διαθέτουν. Το σημαντικό εδώ είναι πως πέρα από την αυξημένη κίνηση και τους πολλούς πεζούς υπάρχουν και επιπλέον δυσκολίες, όπως πολλά κτίρια με γυάλινες προσόψεις που δημιουργούν αντανακλάσεις που δυσκολεύουν κάμερες και αισθητήρες.

Οι δοκιμές θα διαρκέσουν 3 μήνες και λόγω του ισχύοντος νομικού πλαισίου θα υπάρχει πάντα στα αυτοκίνητα ένας οδηγός ασφαλείας. Ταυτόχρονα όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να μετακινηθούν ως επιβάτες των αυτόνομων Lexus. Με τον τρόπο αυτό η ιαπωνική εταιρεία και η μητρική της Toyota θέλουν να παρουσιάσουν την αυτόνομη οδήγηση σε ένα πιο ευρύ κοινό, προκειμένου να μειωθούν οι φοβίες και οι προκαταλήψεις.