Η LG Chem θα διπλασιάσει την παραγωγή μπαταριών για να καλύψει τις ανάγκες της Tesla


H Tesla χρειάζεται συνεχώς ολοένα και περισσότερες μπαταρίες, κάτι που αναγκάζει τους προμηθευτές της να προχωρήσουν σε μεγάλες επενδύσεις.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/12/2020

Η Tesla έχει πλάνα να αυξήσει την παραγωγή των μοντέλων της ανά τον κόσμο και κατά συνέπεια το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι προμηθευτές μπαταριών τους. Ένας από τους οποίους είναι και η LG Chem, η οποία σκοπεύει να διπλασιάσει την παραγωγή της.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση στελέχους της εταιρείας, ο οποίος είπε πως «συνεχίζουμε να αυξάνουμε την παραγωγή μας σε κυλινδρικά στοιχεία μπαταριών, αλλά δεν μπορούμε να πούμε για ποιόν συγκεκριμένο πελάτη.

Την προηγούμενη εβδομάδα διέρρευσε πως η LG Chem σκέφτεται να προχωρήσει σε επένδυση ύψος 500 εκατομμυρίων δολαρίων συγκεκριμένα για τις κυλινδρικές μπαταρίες 21700 στο εργοστάσιό της στην Κίνα που βρίσκεται στο Nanjing. Όπου οι γραμμές παραγωγής θα αυξηθούν από τις 8 στις 17.

Η LG Chem προμηθεύει τις μπαταρίες για το Model 3 που κατασκευάζεται στη Shanghai. Καθένα από αυτά χρειάζεται 4.416 στοιχεία και με τις 17 γραμμές παραγωγής σε λειτουργία μπορούν σε μηνιαία βάση να κατασκευάζονται 7 εκατομμύρια στοιχεία. Κάτι που σημαίνει πως καλύπτεται η παραγωγή 323.000 αυτοκινήτων σε ετήσια βάση.

Στη Shanghai θα κατασκευάζεται και το Model Y που επίσης θα έχει μπαταρίες της LG Chem, ενώ η περίσσεια της παραγωγής θα μεταφέρεται στα εργοστάσια της Tesla στη Γερμανία και τις ΗΠΑ.