Η λίστα με τα πιο… θανάσιμα αυτοκίνητα των Η.Π.Α.


Στατιστική έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής φέρνει στο φως τα πλέον… θανάσιμα αυτοκίνητα. Στην κορυφή της σχετικής λίστας το Mitsubishi Mirage και η Chevrolet Corvette.

  • 15/5/2019

Άσχημα είναι τα μαντάτα για τους ιδιοκτήτες 14 μοντέλων της αμερικανικής αγοράς, καθώς σύμφωνα με στατιστική έρευνα που διεξήχθη διαθέτουν υπερδιπλάσιες πιθανότητες εμπλοκής σε ένα θανατηφόρο ατύχημα.

Η… μακάβρια λίστα των 14 αυτοκινήτων καταρτίστηκε βάσει των στατιστικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από το 2013 έως και το 2017 και σχετίζονται με τα δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε αμερικανικό έδαφος.

Μια πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα μικρότερων διαστάσεων αυτοκίνητα καθώς και εκείνα που φημίζονται για τις υψηλές επιδόσεις τους, αποτελούν την ίδια στιγμή και τα πιο επικίνδυνα.

Σε επίπεδο μοντέλων, στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας φιγουράρει το Mitsubishi Mirage ενώ κατά πόδας ακολουθεί η Chevrolet Corvette. Τα Honda Fit, KIA Forte και Chevrolet Spark συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Συγκεκριμένα, για κάθε 1 δισεκατομμύριο μίλια 10,2 Mitsubishi Mirage θα εμπλακούν σε ένα θανατηφόρο δυστύχημα, όταν ο μέσος όρος των μοντέλων που κυκλοφορούν στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δεν υπερβαίνει τα 2,6 αυτοκίνητα για κάθε 1 δισεκατομμύριο μίλια.

Κοινός τόπος για τα περισσότερα από τα μοντέλα της λίστας είναι η απουσία προηγμένων συστημάτων ασφαλείας καθώς και οι φτωχές επιδόσεις τους στις δοκιμές πρόσκρουσης που πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες αρχές των Η.Π.Α.

Rank

Vehicle

Fatal Accident Rate (Cars per Billion Vehicle Miles)

1

Mitsubishi Mirage

10.2

2

Chevrolet Corvette

9.8

3

Honda Fit

7.7

4

Kia Forte

7.4

5

Chevrolet Spark

7.2

6

Subaru BRZ

6.9

7

Nissan 370Z

6.2

8

Nissan Versa

6.1

9

Kia Rio

5.9

10

Dodge Challenger  

5.8

11

Chevrolet Camaro

5.5

12

Kia Soul

5.3

13

Hyundai Veloster Turbo

5.2

14

Nissan Versa Note

5.2

Average for All Vehicles

2.6