Η Lordstown Endurance παρουσίασε επίσημα το ηλεκτρικό της pickup


Πρόκειται για μια startup εταιρία που παρουσίασε ένα ενδιαφέρον pickup με την ονομασία Endurance.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: Lordstown Endurance
  • 26/6/2020

Η ηλεκτροκίνηση δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους κατασκευαστές για  να ανακαλύψουν νέους ορίζοντες και τα όρια τους. Επίσης δίνει την δυνατότητα σε εντελώς νέους παίχτες να μπουν στο παιχνίδι και να διεκδικήσουν ένα μερίδιο από την πίτα και των ηλεκτρικών pickup.

Μέχρι τώρα έχουμε δει εταιρίες όπως η Rivian να παρουσιάζει τέτοιου είδους μοντέλα και τώρα βλέπουμε και την Lordstown Endurance που είχε ανακοινώνει από το καλοκαίρι το πρώτο της αυτοκίνητο. Το οποίο έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την καλιφορνέζικη Hydra Design Motors.

Το σύστημα πρόωσης του Endurance περιλαμβάνει τέσσερις συνολικά ηλεκτροκινητήρες (προφανώς από έναν σε κάθε τροχό). Η συνδυαστική συνολική τους ισχύ φτάνει τους συνολικά 600 PS που τροφοδοτούνται με ενέργεια μία μπαταρία 75 kWh. Η οποία προσφέρει αυτονομία 400 km με μια μόνο φόρτιση όταν η διαδικασία του 0-100 km/h δεν ξεπερνά τα 5,5 sec.

Φυσικά υπάρχει και μια μεγάλη δυνατότητα έλξης στους 3,4 τόνους, κάτι σημαντικό για τους Αμερικανούς που συνηθίζουν να τραβούν και από ένα τρέιλερ. Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν στο πρώτο εξάμηνο του 2021 με τιμή περίπου στις 50.000 δολάρια. Η Lordstown Endurance έχει στα πλάνα της την παραγωγή ενός ακόμη μεσαίου pickup και ενός SUV. Αν όλα πάνε καλά…