H Lotus επιδεικνύει τα 2.000 άλογα της Evija (video)


H βρετανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο όπου αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες για το hypercar της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: LOTUS
  • 22/9/2020

Στο παρακάτω βίντεο η Lotus μας δείχνει την Evija να κάνει μερικούς γύρος στην πίστα Hethel και να μας δίνει μια πρώτη από το πρωτότυπο εξέλιξης που ονομάζεται EP2. Ο ειδικός της βρετανική φίρμας μας μιλά για τον τρόπο που επιταχύνει και τον καταιγιστικό ρυθμό που αναπτύσσει το ηλεκτρικό hypercar.

Αυτά ισχύουν στο Track mode όπου η Evija αποδίδει το μέγιστο των 2.000 PS παράγοντας το μέγιστο επίπεδο της ροπής και του αεροδυναμικού φορτίου χάρη στο σύστημα DRS που έχει στην διάθεσή του ο οδηγός.

Στα προγράμματα Range και City η ισχύς πέφτει στους 1.000 PS και η κίνηση μεταφέρεται μόνο στους πίσω τροχούς για βέλτιστη κατανάλωση ενέργειας και την μέγιστη αυτονομία. Ειδικά στο City υπάρχει ρυθμιζόμενο επίπεδο ανάκτησης ενέργειας που βοηθά και στην ηπιότερη οδήγηση.

Στο πρόγραμμα Tour η ισχύς ανεβαίνει στα 1.400 PS που περνούν και στους μπροστινούς τροχούς. Σε αυτό το mode εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα ανύψωσης του ρύγχους έως τα 50 km/h. Το πρόγραμμα Sport ανεβάζει ακόμη περισσότερη την δύναμη στους 1.700 PS με τα ηλεκτρονικά να προσφέρουν μεγαλύτερα περιθώρια πρόσφυσης.