Η Lotus Evija είναι «ανοιχτή» μόνο για τους πελάτες της (video)


Η βρετανική φίρμα έδωσε στην δημοσιότητα περισσότερες σχετικές φωτογραφίες από έναν σπέσιαλ configurator.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/4/2020

Η Lotus έχει βάλει ως στόχο την μεγάλη της επιστροφή αφού έχει ήδη λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο (την Evija ή Ιβάια) και ετοιμάζεται να παρουσιάσει και τον πνευματικό διάδοχο της Esprit στοχεύοντας σε ένα μερίδιο από τις Ferrari και τις McLaren. Φυσικά με τις ευλογίες της Geely, τον κινεζικό όμιλο που κατέχει μεταξύ άλλων την Volvo και την Polestar.

Μέχρι… νεωτέρας το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ηλεκτρική Evija την οποία μπορείτε να την απολαύσετε στις φωτογραφίες ή στο παρακάτω βίντεο (εδώ και ένα live εν κινήσει). Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να είχαμε πρόσβαση στον ειδικό διαμορφωτή (configurator) που έχει ανακοινώσει η Lotus και να παίζαμε φτιάχνοντας την δική μας Evija.

Δυστυχώς, ο configurator είναι «κλειστός» και πρόσβαση έχουν μόνο οι 130 μελλοντικοί κάτοχοι της ηλεκτρικής Lotus που έχουν καταβάλλει από 1,7 εκατομμύριο λίρες έκαστος (για την ακρίβεια η προκαταβολή είναι στις περίπου 250.000 λίρες.

Εδώ να πούμε πως η Evija αποδίδει 2.000 PS από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με 0-100 km/h σε λιγότερο από 3 sec και με την τελική να φτάνει τα 320 km/h. Θεωρητικά η αυτονομία φτάνει τα 400 km, αλλά με τα όσα υπόσχεται η Evija δύσκολα θα μπορεί κανείς να συγκρατηθεί μαζί της και να πετύχει αυτή την τιμή.