Η Lotus και η Williams συνεργάζονται στην εξέλιξη ενός hypercar


Οι δύο παραδοσιακές βρετανικές εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν ένα υπεραυτοκίνητο μιας νέας εποχής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/1/2019

H Lotus που πλέον ανήκει στον Κινεζικό όμιλο της Geely και η Williams Advanced Engineering ανακοίνωσαν επίσημα τη νέα στρατηγική τους συνεργασία η οποία τους επιτρέπει να μοιράζονται “έρευνα και εξέλιξη προηγμένων συστημάτων πρόωσης”. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν ανακοινωθεί οι λεπτομέρειες της συνεργασίας αλλά οι πληροφορίες λένε πως θα εξελίξουν από κοινού ένα καινούργιο αυτοκίνητο του επιπέδου της Aston Martin Valkyrie.

Η Lotus πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες βρετανικών περιοδικών, έχει αρχίσει να εξελίσσει ένα ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο με την κωδική ονομασία Omega. Στο οποίο η Williams θα συμβάλλει με την εμπειρία της, η οποία προέρχεται και από τη Φόρμουλα 1, στα ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης. Παράλληλα λέγεται πως θα είναι και ο προμηθευτής των μπαταριών.

Το Omega θα έχει σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τουλάχιστον δύο ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση, ενώ η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 250 miles, που αντιστοιχούν σε 402 και πλέον km.

Ο χρόνος που θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθεί το project Omega είναι τουλάχιστον δύο ακόμα χρόνια, ενώ τον πρώτο λόγο σε αυτό τον έχει η Lotus. Και αυτό για να εξασφαλίζει πως ο χαρακτήρας του θα είναι σύμφωνος με την παράδοση και τις αρχές της μάρκας. Άγνωστο είναι αν η συνεργασία μεταξύ των δύο επεκταθεί και σε άλλους τομείς.