H Lynk & Co λανσάρει και τέταρτο μοντέλο


Πρόκειται για την εταιρία της Geely που έχει μεγάλες φιλοδοξίες και στην ευρωπαϊκή αγορά.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/12/2019

Η κινεζική Lynk & Co έχει εδώ και περίπου δύο χρόνια «αποβιβαστεί» στην Ευρώπη φτιάχνοντας ένα ειδικό δίκτυο από καταστήματα που στοχεύουν σε συγκεκριμένο πελατολόγιο. Τώρα, στην Κίνα ανακοίνωσε ένα νέο κουπέ SUV με την ονομασία 05 το οποίο για την ώρα δεν θα φτάσει στη γηραιά ήπειρο.

Αυτό είναι το τέταρτο μοντέλο της θυγατρικής Geely και συγκεκριμένα το τρίτο SUV (μετά τα 01 και 02). Για την ώρα οι Κινέζοι έχουν αφήσει το 04 για κάποιο άλλο μοντέλο και έχουν περάσει κατευθείαν στο 05 το οποίο βασίζεται στην μεταβλητή πλατφόρμα CMA της Volvo.

Από εκεί και πέρα το μήκος 4,6 m αμάξωμα ξεχωρίζει από την γνωστή μάσκα της Lnyk & Co και το όμορφο κουπέ σχήμα με την οροφή να σβήνει στο πίσω ανασηκωμένο μέρος. Στον ποιοτικό διάκοσμο ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Η γκάμα του 05 περιλαμβάνει έναν δίλιτρο βενζινοκινητήρα 251 PS και 258 Nm ο οποίος εφοδιάζεται με ήπια υβριδική τεχνολογία και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο με οκτώ σχέσεις με την ροπή να περνά τους τέσσερις τροχούς. Μια plug-in υβριδική έκδοση που θα λανσαριστεί αργότερα.