H Mahindra αναζητά επενδυτές για την εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων


Η Mahindra & Mahindra θέλει να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην αγορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και ψάχνει στρατηγικούς επενδυτές για να το καταφέρει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/8/2020

Ο κ. Pawan Goenka, Διευθύνων Σύμβουλος της Mahindra & Mahindra ανακοίνωσε την πρόθεση της εταιρείας να εμπλακεί ενεργά στην εξέλιξη τεχνολογίας σχετικά με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και στη δημιουργία νέων τέτοιων μοντέλων. Όπως είπε, στόχος είναι να γίνει η ινδική αυτοκινητοβιομηχανία μία από τις μεγαλύτερες σε αυτή την αγορά και θα αναζητηθούν επενδυτές που θα τη συνδράμουν. 

Η εταιρεία κατέχει την Mahindra Electric, η οποία θα τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας, όπως και την Automobili Pininfarina. Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη, ο κ. Goenka είπε ότι στόχος είναι να βρεθούν τα χρήματα και να μπει στη παραγωγή το αμιγώς ηλεκτροκίνητο hypercar το οποίο θα βασίζεται στο πρωτότυπο Pininfarina Battista (φωτογραφία). Ο ίδιος θύμισε ότι πριν από δύο μήνες (στις 12 Ιουνίου) επανακαθορίστηκαν οι επιχειρηματικοί στόχοι της Mahindra και πλέον θα δίνεται βάρος μόνο σε όποια προγράμματα θα εξασφαλίζουν κερδοφορία. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να διακοπεί το πρόγραμμα επέκτασης της ινδικής εταιρείας στη βόρεια Αμερική.

Η Mahindra & Mahindra έχασε τη δικαστική διαμάχη με τη FIAT Chrysler Automobiles όταν η δεύτερη κινήθηκε νομικά για να μπλοκάρει την εισαγωγή του Mahindra Roxor στις ΗΠΑ, το οποίο σχεδιαστικά, είναι ένας «κλώνος» του Jeep Wrangler. Επίσης, αποφασίστηκε να μην υλοποιηθεί η συνεργασία με την ταχυδρομική υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η οποία θα προμηθευόταν αυτοκίνητα της ινδικής εταιρείας για την εξυπηρέτηση των μεταφορών αλληλογραφίας.