H Manhart αυξάνει την απόδοση της προηγούμενης Porsche 911 Turbo S στα 850 PS


Οι 850 ίπποι είναι συγκλονιστική απόδοση και ακόμα πιο συγκλονιστικές είναι οι επιδόσεις που εξασφαλίζουν.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MANHART
  • 7/9/2020

Η νέο γενιά (992) της κορυφαίας Porsche 911, της Τurbo S δηλαδή, είναι πραγματικά καταπληκτική γεγονός που οδηγεί πολλούς ιδιοκτήτες της προηγούμενης πια Turbo (911) να τις πωλούν προκειμένου να αποκτήσουν την καινούργια.

Αυτό έχει σα λογική συνέπεια τη μείωση των τιμών του συγκεκριμένου μοντέλου στην αγορά των μεταχειρισμένων, γεγονός που την καθιστά πιο προσιτή σε ακόμα περισσότερους. Η εξέλιξη αυτή είναι ακόμα πιο θετική και σημαντική αν κανείς υπόψιν τους πως η εταιρεία βελτιώσεων Manhart εξέδωσε το πιο πρόσφατο πακέτο βελτίωσής της για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Με την εφαρμογή του προκύπτει η Manhart TR850, που όπως λέει και το όνομά της η απόδοσή της φτάνει τα 850 PS. Πρόκειται δηλαδή για μια πολύ σημαντική αύξηση σε σχέση με τα 580 PS που αποδίδει στάνταρ η τελευταία εκδοχή (991.2) της προηγούμενης Turbo S. Ταυτόχρονα η ροπή αυξάνεται από τα 700 Nm στα 1.090.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως η πολύ σημαντική αύξηση στην απόδοση επιτυγχάνεται με την εκ νέου ρύθμιση των turbo, την προσθήκη ενός νέου intercooler, τις αλλαγές στην πολλαπλή εξαγωγής και την εξάτμιση, τις αλλαγές στις ρυθμίσεις της κεντρικής μονάδας και του PDK και στη χρήση πιο ανθεκτικών συμπλεκτών στο τελευταίο.

Οι σχετικά περιορισμένης έκταση επεμβάσεις αποδεικνύουν τη δυναμική του εξακύλινδρου boxer των 3.800 cc, ο οποίος εξασφαλίζει ένα 0-100 km/h σε 2,4 sec και ένα 0-200 km/h σε 4,9 sec.