Η Manhart μεταμόρφωσε το Audi RS Q8 σε έναν τετρακίνητο δαίμονα 900 ίππων!


Ο βελτιωτής από την Γερμανία μετατρέπει ένα από τα ισχυρότερα SUV της παγκόσμιας αγοράς σε έναν κυρίαρχο του δρόμου. Εντός και εκτός!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/5/2020

Το RS Q8 είναι το ταχύτερο και ισχυρότερο SUV της Audi αλλά και γενικότερα στον κόσμο όλο. Ακόμη όμως και με τόση δύναμη και όλα αυτά τα κάλλη υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν πως αυτά δεν είναι αρκετά. Για αυτούς τους λίγους η Manhart παρουσιάζει ένα φουλ πακέτο αναβάθμισης που ανεβάζει την ισχύ στα 900 άλογα!

Όπως μπορείτε να δείτε στις σχετικές φωτογραφίες η αναβάθμιση περιλαμβάνει ένα πλήρες body-kit με τα σχετικά αεροδυναμικά βοηθήματα, τους αγριεμένους προφυλακτήρες, τα πλαϊνά skirts, την μεγάλη μάσκα, τα τονισμένα τόξα στους τροχούς, την πίσω πτέρυγα και τον διαχύτη κ.α.

Τα περισσότερα από αυτά είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, όπως και το καπό με τις γρίλιες. Οι ζάντες 23 ιντσών είναι ειδικής σχεδίασης ενώ το σύστημα απόληξης είναι επίσης εντελώς νέο. Ανάμεσα στις διάφορες άλλες αναβαθμίσεις συναντάμε από το χαμηλωμένο αμάξωμα κατά 30 mm μέχρι και το εμφατικό διάκοσμο που σφύζει από αλκαντάρα.

Φυσικά η μεγαλύτερη είδηση αφορά στην αύξηση της ισχύος από τους 600 PS στους 900 PS και της ροπής από τα 800 Nm στα 1.080 Nm. Ανάμεσα στην πληθώρα βελτιώσεων του RQ 900, όπως ονομάζεται, περιλαμβάνεται η νέα χαρτογράφηση του κιβωτίου 8 σχέσεων. Σχετικά με τις επιδόσεις το 0-100 km/h επιτυγχάνεται 3,8 sec, το 0-200 km/h σε 13,7 sec με τελική ταχύτητα 305 km/h.

Πάντως για όσους το σκέπτονται θα πρέπει να ξέρουν πως για το όλο πακέτο της αναβάθμισης η Manhart ζητά 280.000 ευρώ όταν το RS Q8 στην Γερμανία ξεκινά από τις 127.000 ευρώ.