Η Μασαχουσέτη θα απαγορεύσει την πώληση νέων βενζινοκίνητων αυτοκινήτων έως το 2035


Η πολιτεία των ΗΠΑ ακολουθεί το σχέδιο της πολιτείας της Καλιφόρνιας για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

  • 5/1/2021

Η Μασαχουσέτη για την ώρα δηλώνει ότι το 27 τοις εκατό των εκπομπών αέριων ρύπων σε όλη την πολιτεία προέρχεται από επιβατικά οχήματα. Ο στόχος είναι η πολιτεία να μηδενίσει τις εκπομπές ρύπων από ορυκτά καύσιμα έως το 2050. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα EV είναι εύκολα στη χρήση, η πολιτεία σχεδιάζει να επεκτείνει τη δημόσια υποδομή φόρτισης, ώστε να ληφθεί υπόψη ότι πολλοί άνθρωποι δεν διαθέτουν γκαράζ για να φορτίζουν ένα ηλεκτρικό όχημα.

 Επί του παρόντος, η Μασαχουσέτη και η Καλιφόρνια απαιτούν μόνο τα νέα οχήματα που πωλούνται έως το 2035 να είναι ηλεκτρικά. Οι πωλήσεις μεταχειρισμένων βενζινοκίνητων αυτοκινήτων εξακολουθούν να επιτρέπονται Με άλλα λόγια, θα μπορεί κάποιος να διαθέτει μια Corvette με κινητήρα V-8 την Πρωτοχρονιά του 2035. 

Εν τω μεταξύ, ο εκλεγμένος Πρόεδρος Joe Biden έχει ένα σχέδιο να επιταχύνει την ηλεκτροκίνηση οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες που περιλαμβάνει την αντικατάσταση των κρατικών αυτοκινήτων με EV. Το κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναμένεται να εξισωθεί με τα αυτοκίνητα καυσίμων μέσα σε λίγα χρόνια, οπότε και τα EV θα γίνουν πιο ελκυστικά.