Η Maserati Grecale θα είναι το πιο μικρό SUV της Maserati


Με όνομα από άνεμο της Μεσογείου, όπως άλλωστε συνηθίζουν οι Ιταλοί, θα έχει πολλά κοινά με την Alfa Romeo Stelvio.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/2/2021

H Maserati θα παρουσιάσει μέσα στη χρονιά ένα ακόμα SUV, που θα τοποθετείται στη γκάμα της κάτω από την Levante και θα ανταγωνίζεται μοντέλα σαν τη BMW X3 αλλά και την Porsche Macan. Το όνομά της σύμφωνα με την παράδοση της ιταλικής εταιρεία προέρχεται από έναν μεσογειακό άνεμο, το γραίγο.

Όπως συνηθίζεται πλέον και η Maserati έδωσε στη δημοσιότητα teasers του νέου της μοντέλου αλλά με έναν έμμεσο τρόπο, δίνοντας τις φωτογραφίες στους υπαλλήλους της για να τις δημοσιεύσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής τους.

Αν κρίνουμε πάντως από το ότι οι φωτογραφίες είναι θολές ο δρόμος που θα πρέπει να διανυθεί μέχρι το μοντέλο κανονικής παραγωγής είναι ακόμα αρκετά μακρύς.

Η βάση της Grecale είναι το πλαίσιο Giorgio που χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων και στη Stelvio, με την οποία το πιο μικρό SUV της Maserati θα έχει πολλά κοινά. Μεταξύ αυτών και τον τετρακύλινδρο των 2.000 cc της Alfa Romeο.

Μέχρι στιγμής πάντως η Maserati δεν έχει ανακοινώσει τη γκάμα των κινητήρων, ενώ θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας. Η Grecale EV θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα το 2022, ενώ μέχρι το 2025 όλα τα μοντέλα της θα έχουν τουλάχιστον εξηλεκτρισμένες εκδόσεις.