Η Maserati ξεκινά το Fuoriserie με τρία one off μοντέλα


Από εδώ και στο εξής υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλει κανείς τη Maserati του όπως την έχει φανταστεί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MASERATI
  • 14/9/2020

Οι εταιρείες που κατασκευάζουν σπορ και σούπερ σπορ μοντέλα και γενικά αυτοκίνητα μεγάλης αξίας έχουν ένα τμήμα που αναλαμβάνει να υλοποιήσει τις απαιτήσεις των πελατών που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα ή από ότι περιλαμβάνεται ήδη στη λίστα του εξτρά εξοπλισμού.

Πλέον ανάλογο τμήμα διαθέτει και η Maserati. Ονομάζεται Fuoriserie και παρουσιάστηκε στα πλαίσια της πρεμιέρας της MC20, που είναι κατεξοχήν υποψία για ειδικές παραγγελίες.

Και μιας και σε αυτές τις περιπτώσεις η θεωρία είναι καλή αλλά η πράξη καλύτερη η Maserati κατασκεύασε στα πλαίσια του Fuoriserie τρία one -ff μοντέλα προκειμένου να δείξει τις δυνατότητες εξατομίκευσης που υπάρχουν.

Και τα τρία αυτοκίνητα προέκυψαν από τη συνεργασία του Centro Stile της ιταλικής εταιρείας με την Garage Italia και πρόκειται για μια Ghibli, μιας Levante και μια Qauttroporte, που ονομάζονται αντίστοιχα Corse, Futura και Unica.

Η Ghibli Corse είναι ένας φόρος τιμής στην ιστορία της μάρκας και είναι εμπνευσμένη από τα ιστορικά εργαστήρια Alfieri Maserati που κατασκεύαζαν τα χειροποίητα αμαξώματα. Χαρακτηριστικές, μεταξύ άλλων, είναι οι κόκκινες λωρίδες στο αμάξωμα καθώς και το ότι το κάθισμα του οδηγού έχει άλλο χρώμα από τα υπόλοιπα.

Η Levante Futura είναι εμπνευσμένη από τον κόσμο της υψηλής τεχνολογίας και τα τρισδιάστατα σκαναρίσματα, στα οποία πλαίσια προσδιορίζουν τα αντικείμενα εντός χώρου. Στο εσωτερικό τα καθίσματα έχουν επένδυση από λευκό δέρμα και η οροφή είναι από μαύρη αλκαντάρα.

Η Quattroporte Trofeo Unica έχει μια τέτοια βαφή που το χρώμα που βλέπει κανείς, ένα από την παλέτα του ουράνιου τόξου, εξαρτάται από τη γωνία που την κοιτά κανείς. Οι ζάντες έχουν κόκκινες λεπτομέρειες, ενώ το χρώμα των επενδύσεων στο εσωτερικό μεταβάλλεται κατά τη διάρκεια της ημέρα από λευκό σε τιρκουάζ.