Η Maserati Levante Trofeo έχει 590 PS


Με 590 ίππους και πολύ καλές επιδόσεις η top Maserati Levante βλέπει την κορυφή των σπορ SUV πολυτελείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/3/2018

Η Maserati παρουσίασε στη Νέα Υόρκη την κορυφαία έκδοση του SUV της. Έτσι η Levante Trofeo όπως ονομάζεται κινείται από τον V8 των 3,8 lt της Ferrari, ο οποίος χρησιμοποιείται και στην Quattroporte GTS, όπου αποδίδει 530 PS. Στη Levante Trofeo η απόδοσή του έχει φτάσει τα 590 PS και τα 730 Nm, με αποτέλεσμα η αναλογία kg/ PS να είναι μόλις 3,6, γεγονός που προϊδεάζει και για πολύ καλές επιδόσεις. Πράγματι το μεγάλο, πολυτελές SUV χρειάζεται μόλις 3,9 sec για το 0-100 km/h, ενώ η τελική του ταχύτητα μπορεί να ξεπεράσει τα 300 km/h.

Τα σχεδόν 600 PS περνούν στο δρόμο μέσα από όλους τους τροχούς (ζάντες 22 in!), ενώ τα συνολικά προγράμματα οδήγηση εδώ είναι πέντε. Και αυτό γιατί πέρα από τα στάνταρ Normal, I.C.E., Sport και Off Road η Trofeo διαθέτει και το Corsa με launch control. Η επιλογή του έχει σαν αποτέλεσμα την πιο άμεση απόκριση του V8, τις πιο γρήγορες αλλαγές του αυτόματου κιβωτίου, καθώς και το χαμήλωμα της πνευματικής ανάρτησης.

Αισθητικά η κορυφαία Levante ξεχωρίζει, πέρα από τις ζάντες των 22 in που προαναφέραμε, από το διαφοροποιημένο εμπρός προφυλακτήρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και τα στοιχεία από ανθρακονήματα, ενώ οι δαγκάνες των φρένων μπορούν να είναι κόκκινες, μπλε, μαύρες, ασημένιες ή κίτρινες.

Ανθρακόνημα σε συνδυασμό με δέρμα υπάρχει και στο εσωτερικό, μαζί με την τελευταία εκδοχή του συστήματος infotainment Touch Control Plus που έχει οθόνη αφής 8,4 in στο κέντρο του ταμπλό. Φυσικά ο εξοπλισμός μπορεί να περιλαμβάνει όλα τα διαθέσιμα συστήματα υποβοήθησης, ενώ η κορυφαία έκδοση διαθέτει και ηχοσύστημα 1.280 Watt με συνολικά 17 ηχεία.