Η Maserati προσφέρει τα μοντέλα της και σε «MC Edition»


Οι Maserati Quattroporte, Levante και Ghibli θα διατίθενται και στην ξεχωριστή εξοπλιστική έκδοση «MC Edition» για να τονιστεί ο σπορτίφ χαρακτήρας τους και η αγωνιστική ιστορία της ιταλικής εταιρείας .

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/2/2022

Τα αρχικά «MC» προέρχονται από τη φράση «Maserati Corse» η οποία προσδιορίζει το αγωνιστικό τμήμα της ιταλικής φίρμας και τον ανταγωνισμό που δημιούργησαν στο παρελθόν τα οχήματα που κατασκευάστηκαν από τους ανθρώπους αυτού.

Επιπλέον, στις ημέρες μας, τα συγκεκριμένα αρχικά αποτελούν μέρος της ονομασίας τής MC20, του καινούργιου supercar μοντέλου το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα. Ωστόσο, αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί παλιότερα για να προσδιορίσουν κάποιες πιο σπορτίφ εκδόσεις των μοντέλων της.

Η Maserati δημιούργησε την έκδοση «MC Edition» για τις Ghibli, Levante και Quattroporte. Σε αυτή, το αμάξωμα των τριών μοντέλων είναι βαμμένο είτε σε κίτρινο χρώμα είτε σε γκρι, δύο χρώματα τα οποία προορίζονται αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση.

Η μάσκα είναι βαμμένη σε μαύρο χρώμα για να κάνει έντονη αντίθεση με το αμάξωμα αλλά και να τονίζει την Τρίαινα του Ποσειδώνα, δηλαδή το έμβλημα της Maserati. Οι τροχοί είναι διάστασης 22 ιντσών και σχεδιασμένοι ειδικά για την περίσταση. 

  

Στο εσωτερικό, υπάρχει μεταλλική επένδυση στο ταμπλό και την κονσόλα, η οποία διαθέτει τριπλή επίστρωση μπλε χρώματος για να ιριδίζει αναλόγως της προσπίπτουσας σε αυτή γωνίας και της έντασης του ηλιακού φωτός, ενώ διατίθεται και σε μαύρου χρώματος επένδυση για να δείχνει εντυπωσιακότερο. Στα προσκέφαλα υπάρχει ραμμένο το λογότυπο «MC Edition» και τοποθετείται ηχοσύστημα «Bowers & Wilkins».

Η εξοπλιστική έκδοση «MC Edition» θα είναι διαθέσιμη στα τρία μοντέλα τής Maserati στην εκδοχή τους με τον V8 τετράλιτρο biturbo κινητήρα των 580 PS. Οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν εντός του Φεβρουαρίου και αρχικά θα προορίζεται για την ευρωπαϊκή και κινεζική αγορά.