Η Maserati θυμάται το το παρελθόν με το Project Rekall


Η Maserati αναγεννά, καταρχήν ψηφιακά, τη Shamal της δεκαετίας του ’90 που είχε σχεδιάσει ο Marcello Gandini.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MASERATI
  • 23/11/2020

H Μaserati έχει παρελθόν και μάλιστα ενδιαφέρον και μιας και υπάρχει μια ανάλογη τάση από πολλούς κατασκευαστές το θυμάται μέσω του Project Rekall. Φωτογραφίες του οποίου δημοσίευσε το λογαριασμό της FuoriSerie στο Instagram.

Βλέποντας τα ψηφιακά σκίτσα είναι βέβαιο πως θα θέλαμε το Rekall να γίνει πραγματικότητα και να το δούμε στους δρόμους. Ως πηγή έμπνευσής του είναι το Shamal της δεκαετίας του ’90. Πρόκειται για μια δημιουργία του διάσημου Marcello Gandini, που ξεχωρίζει με τις γωνίες του αμαξώματός του, τα τονισμένα φτερά του και του χαρακτηριστικού εμπρός σπόιλερ του.

Το Project Rekall θα έχει πιο σύγχρονο φωτιστικά σώματα τόσο εμπρός όσο και πίσω, όμορφες ζάντες με σχέδιο αστεριού και μια αεροτομή στην οροφή.

Ίδια λογική επικρατεί και στο εσωτερικό, μιας και το ταμπλό της Shamal έχει διατηρηθεί ως σχεδίαση, ενώ ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και έχει, ως ακόμα μια νότα νοσταλγίας, μια εμφάνιση που παραπέμπει στα παιχνίδια της Atari. Περίεργα φαίνονται και τα καθίσματα, αλλά μάλλον θα είναι πιο αναπαυτικά απ’ ότι δείχνουν.

Οι προηγούμενες δημιουργίες του προγράμματος FuoriSerie της Maserati ήταν ειδικές εκδόσεις των Ghibli, Levante και Quattroporte, τις οποίες πλέον μπορεί να παραγγείλει κανείς. Αυτό όμως δεν εγγυάται πως θα συμβεί το ίδιο στο μέλλον και με το Project Rekall.