Η Maserati τιμά τον Sir Stirling Moss με ένα πρωτότυπο του MC20


Ένα από τα αυτοκίνητα εξέλιξης του νέου super car της Maserati έχει το όνομα του διάσημου Βρετανού οδηγού.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/5/2020

O Sir Stirling Moss που πρόσφατα απεβίωσε θεωρείται από τους κορυφαίους οδηγούς, παρόλο που δεν έχει κερδίσει κάποιον τίτλο, ενώ το όνομά του είναι συνδεδεμένο άρρηκτα με αυτό της Maserati.

O Βρετανός, που από πολλούς αποκαλείται «βασιλιάς χωρίς στέμμα» και έχει κερδίσει 16 Γκραν Πρι από τα 66 στα οποία ξεκίνησε, έχει οδηγήσει μεταξύ άλλων τα Maserati Tipo 60 Birdcage, Tipo 61, 300 S και βέβαια την Eldorado. Μάλιστα ήταν ο πρώτος που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της στη Monza το 1958.

Η Eldorado αποτέλεσε το πρότυπο για την αισθητική προσέγγιση ενός από τα πρωτότυπα του νέου super car της μάρκας, του MC20. To MC20 Sterling Moss φέρει το όνομα του διάσημου οδηγού για να τον τιμήσει, ενώ σαφώς είναι σημειολογικό το ότι το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί την ελπίδα για την αναγέννηση της ιστορικής ιταλικής εταιρείας.

Η MC20 θα κινείται από έναν καινούργιο V6 3.600 cc, ο οποίος έχει εξελιχθεί από την ίδια την Maserati και η απόδοσή του θα ξεπερνά τα 600 PS. Θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με οχτώ σχέσεις, ενώ δεν έχει ακόμα διευκρινισθεί αν η κίνηση θα μεταδίδεται μόνο στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς. Το βέβαιο είναι πως θα ακολουθήσει μια υβριδική έκδοση και στη συνέχεια και μια ηλεκτρική.