H Maybach μπορεί να έχει και πάλι ανεξάρτητα μοντέλα


H Maybach αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς συνεχίζει, όπως στο μέλλον μπορεί και να έχει δικά της, ανεξάρτητα μοντέλα με τα σήματά της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/10/2018

Όταν ο όμιλος της Daimler επανάφερε στο προσκήνιο την Maybach, η οποία ήταν ξεχασμένη πολλές δεκαετίες, η μάρκα υπερ-πολυτελείας είχε τα δικά της μοντέλα, τις λιμουζίνες Maybach 57 και 62. Οι οποίες όμως δεν σημείωσαν τέτοια εμπορική επιτυχία, πάντα με τα δεδομένα της συγκεκριμένης, μικρής σε όγκο κατηγορίας, ώστε να μπορούν να τη διατηρήσουν ως ανεξάρτητη μάσκα, με αποτέλεσμα πλέον να εμφανίζεται ως προσθήκη ονόματος στις πιο πολυτελείς εκδόσεις των κορυφαίων μοντέλων της Mercedes.

H εξέλιξη αυτή σαφώς και δεν χαροποιεί τους επικεφαλής της Daimler, οι οποίοι οραματίζονται για τη Maybach ένα μέλλον ανάλογο με το παρόν της AMG. Δηλαδή με δικά της, ανεξάρτητα και ειδικά μοντέλα. Όπως π.χ. το Project One. Τα μοντέλα αυτά θα μπορούσαν να είναι οι εξελίξεις σε μοντέλα παραγωγής των Vision Maybach Ultimate Luxury crossover και Vision Maybach 6 Coupe και Cabriolet, που αν μη τι άλλο σαν πρωτότυπα ξεχώριζαν με την εντυπωσιακή τους εμφάνιση και το ιδιαίτερο εσωτερικό τους.

Ακόμα και αν αποφασιστεί η κανονική παραγωγή των παραπάνω δεν σημαίνει πως η βασική μέχρι στιγμής δραστηριότητα της μάρκας θα διακοπεί. Κάθε άλλο μιας και οι top από πλευράς πολυτέλειας εκδόσεις Maybach των top μοντέλων της Mercedes θα εξακολουθούν να υπάρχουν.