Η μαύρη αλήθεια της BMW X6 Vantablack (Video)


To πιο… μαύρο χρώμα στον κόσμο ονομάζεται Vantablack και θα το συναντήσετε στις επιφάνειες αμαξώματος μιας εκθαμβωτικής κατά τ’ άλλα BMW X6.

  • 5/12/2019

Πόση… τέχνη μπορεί να κρύβει το χρώμα ενός αμαξώματος; Κρίνοντας από τις άλλοτε επιτυχημένες και άλλοτε αποτυχημένες προσπάθειες των κατασκευαστών να διακριθούν και σε αυτό το επίπεδο, πολύ.

Τρανή απόδειξη των παραπάνω αποτελεί η BMW X6 Vantablack, η οποία παρουσιάστηκε στην πρόσφατη έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, διατυμπανίζοντας πως τις επιφάνειες του αμαξώματός της «ντύνει» το πιο… σκοτεινό χρώμα στον κόσμο.

Μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο χρώμα μπορούσε να το συναντήσει κανείς μόνο σε εξαρτήματα που προορίζονται για διαστημικές αποστολές, μιας και ορισμένες από τις ιδιότητές του είναι να απορροφά το φως και να ανθίσταται ακόμα και σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

To Vantablack αποτελείται από μικροσωματίδια άνθρακα τα οποία αντί για να αντανακλούν το φως το απορροφούν και το μετατρέπουν σε θερμότητα.

Σίγουρα, λοιπόν, δεν αποτελεί την ιδανική επιλογή για μια ζεστή ημέρα του καλοκαιριού, αν και το οπτικό εφέ που δημιουργεί είναι δίχως αμφιβολία εντυπωσιακό.