Η Mazda teasάρει το CX-90 και μας δείχνει το «πρόσωπό» του (video)


Η Mazda αποκαλύπτει αργά και βασανιστικά το νέο CX-90, μέσω της καμπάνιας 'Unboxed', κι αυτή τη φορά μας δίνει μία πρώτη γεύση από τη μάσκα του πολυαναμενόμενου μοντέλου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MAZDA
  • 20/1/2023

Το Mazda CX-90 βρίσκεται προ των πυλών, καθώς αναμένεται να κυκλοφορήσει σε κάτι λιγότερο από 11 μέρες, στις 31 Ιανουαρίου. Οι Ιάπωνες αποκαλύπτουν σιγά σιγά περισσότερα στοιχεία του μοντέλου, εντείνοντας την περιέργεια και ανυπομονησία του κοινού.

Η εταιρεία είχε ήδη μιλήσει εκτενώς για τον κινητήρα του μοντέλου στο πρώτο εκ των -πιθανότατα- πολλών video της σειράς Unboxed, το οποίο κυκλοφόρησε στις 17 Ιανουαρίου. Το CX-90 θα φέρει έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα, χωρητικότητας 3,3 L, ο οποίος θα αποδίδει έως και 345 PS και 500 Nm. Η Mazda έδωσε έμφαση στο έως, υποδεικνύοντας ότι θα υπάρχουν πάνω από μία εκδόσεις της συγκεκριμένης κινητήριας μονάδας. 

Ο κινητήρας θα βρίσκεται στο μπροστινό μέρος, ενώ η κίνηση θα διοχετεύεται τους πίσω τροχούς, με το SUV να έχει ιδιαίτερα σπορ αίσθηση στην οδήγηση. Σύμφωνα με την ίδια την Mazda, το νέο της μοντέλο θα δανείζεται το σύστημα Kinetic Posture Control του MX-5 Miata.

Στο video-teaser, οι δημιουργοί διευκρινίζουν ότι το CX-90 σχεδιάστηκε με τον I6 κινητήρα σε πρώτο πλάνο, αφήνοντας να υπαινιχθεί ότι η υβριδική έκδοση του μοντέλου θα διατηρήσει αυτόν τον κινητήρα, όταν συνδυαστεί  με τον ηλεκτρισμό.

Εκτός από το σύνολο νέων πληροφοριών που έγιναν γνωστές για το μοντέλο, δύο οπτικά teaser είναι αυτά που κινούν το ενδιαφέρον. Η Mazda έδωσε στο φως -ή και όχι- μία πολύ σκοτεινή πρώτη εικόνα του εσωτερικού του SUV της, το οποίο είναι ακόμα υπό κατασκευή, τουλάχιστον στο video. Εκτός αυτού, πολλές είναι οι στιγμές κατά τη διάρκεια του 4λεπτου teaser, που μπορεί κανείς να διακρίνει με ευκολία το μπροστινό μέρος του μοντέλου, το οποίο και αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο στην τελευταία σκηνή του video, χωρίς καμία σκιά και κανένα αντικείμενο να παρεμποδίζει τη θέα.

Η μάσκα του CX-90 μοιάζει αρκετά με αυτή του CX-60, με ελάχιστα διαφορετικούς αεραγωγούς στις γωνίες. Δύο κάμερες είναι τοποθετημένες στο κάτω μέρος της γρίλιας, κάτι που υποδηλώνει ότι το νέο μοντέλο της Mazda θα υποστηρίζει εξελιγμένα συστήματα οδηγικής υποβοήθησης.

Δείτε το teaser: