Η Mazda θα παρουσιάσει του χρόνου ηλεκτρικό μοντέλο και στη συνέχεια plug-in υβριδικά


Είναι λίγο ανορθόδοξη αλλά αυτή είναι η σειρά που θα ακολουθήσει η ιαπωνική εταιρεία ;για την παρουσίαση των εξηλεκτρισμένων μοντέλων της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/6/2019

Το επόμενο χρονικό διάστημα η Μazda, που επανά-δραστηριοποιήθηκε στη χώρα μας, θα παρουσιάσει μια σειρά από καινούργια μοντέλα αλλά και κινητήρες, προκειμένου να είναι σίγουρη πως θα είναι σύμφωνη με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων και κυρίως CO2 που θα ισχύσουν στην Ευρώπη.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας το υψηλόβαθμο στέλεχος της Mazda Akira Marumoto αποκάλυψε, σε συνέντευξή του στο Auto News, πως η εταιρεία θα παρουσιάσει του χρόνου, δηλαδή κατά τη διάρκεια του 2020 ένα φουλ ηλεκτρικό μοντέλο. Από την επόμενη χρονιά το 2021 με 2022 θα παρουσιαστεί μια σειρά plug-in υβριδικών μοντέλων. Πέρα από αυτά πάντως οι συγκεκριμένοι Ιάπωνες στηρίζουν αρκετές από τις ελπίδες τους στον Skyactiv-X, οι εκπομπές CO2 του οποίου, σύμφωνα με τον Ιάπωνα αξιωματούχο, κυμαίνονται κάτω από τα 100 g/km.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διαρρεύσει σαφείς πληροφορίες, πόσο μάλλον φωτογραφίες, για το πρώτο ηλεκτρικό Mazda. Αυτό που λέγεται είναι πως δεν θα πρόκειται για την ηλεκτρική εκδοχή ενός υπάρχοντος μοντέλου αλλά για ένα καινούργιο, ειδικά εξελιγμένο για αυτόν το σκοπό και με αυτή την προοπτική.

Παράλληλα η Mazda εξελίσσει plug-in υβριδικές εκδόσεις των 6 και CX-5, ενώ ο Marumoto δήλωσε πως η δική του άποψη σχετικά με το πιο αποτελεσματικό και οικονομικό είναι ο συνδυασμός ενός diesel με έναν ηλεκτροκινητήρα.