H McLaren αποκαλύπτει την MSO Senna Carbon Theme


Εν όψει του σαλονιού της Γενεύης η βρετανική φίρμα θα παρουσιάσει μια σπέσιαλ εκδοχή της Senna που έχει επιμεληθεί το τμήμα McLaren Special Operations (MSO).

  • 1/3/2018

Από την σκούρα γκρι βαφή του κάρμπον αμαξώματος ξεχωρίζουν οι κίτρινες και πράσινες λεπτομέρειες που έχουν εμπνευστεί από τα χρώματα του κράνους του αξέχαστου Ayrton Senna. Το πακέτο Carbon Theme είναι ένα από τα πέντε που διαθέτει το τμήμα MSO για την Senna. Για την περίσταση εφοδιάζεται με τροχούς με επτά ακτίνες που είναι κατασκευασμένοι από ανθρακόνημα και αλουμίνιο με αποτέλεσμα να είναι κατά 10% ελαφρύτεροι από τις συμβατικές. Αλλαγές στα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν.

To πακέτο της MSO περιλαμβάνει 67 νέα στοιχεία και εξαρτήματα που απαιτούν περίπου 1.000 εργατοώρες για να κατασκευαστούν, σύμφωνα πάντα με τους Βρετανούς. Μόνο οι κίτρινες και πράσινες λεπτομέρειες απαιτούν επιπλέον 250 ώρες για να περαστούν.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα ίδια χρώματα όπως η αλκαντάρα και το κάρμπον με τα λογότυπα S και στα προσκέφαλα και στην αεροδυναμική πτέρυγα. Το αξιοπερίεργο είναι πως το πακέτο Senna Carbon κοστίζει όσο το μισό αυτοκίνητο, δηλ. 300.000 στερλίνες με αποτέλεσμα η συνολική τιμή να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο!